Lars Anders Myhre hedret med Pioneren – LOs hederspris

Thursday 6. December 2018

Lars Anders Myhre ble hedret med LOs hederspris på landsstyret til Industri Energi i dag, torsdag 6.desember. Han er geologen som ble den første fagforeningskjempen i det nystartede oljeforbundet NOPEF i 1977 (Norsk Olje og Petrokjemisk Fagforbund).

Bilde Lars Anders Myhre
Lars Anders Myhre ble torsdag 6. desember tildelt LOs hederspris Pioneren. Foto: Jarle Vines

Pioneren er en kopi av billedhugger Per Palle Storms statue som står på Youngstorget utenfor LOs hovedkontor. Prisen deles ut når LO skal hedre tillitsvalgte som har gjort et helt ekstraordinært bidrag.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi, som delte ut prisen, sier at Lars Anders har vært banebrytende på alle måter.

– Akademikeren som kom fra NTL (formann i Norsk Tjenestemannslags avdeling i Oljedirektoratet) tok kampen fra første stund for å få opprettet tariffavtaler for oljearbeiderne på norsk sokkel.

– Han gikk durabelige kamper mot amerikanske oljeselskaper, og vi kan på mange måter takke Lars Anders for den vertikale strukturen vi har i dag i forbundet. Det vil si at forbundet organiserer fra operatører og oppover til mellomleder/ledersjiktet. Lars Anders med sin unike kompetanse kunne faktisk ha aspirert til LO-leder i sin tid, sier Alfheim.

– En ære å få være hærfører for våre dyktige offshorearbeidere

Lars Anders Myhre var invitert til Industri Energis landstyremøte for å fortelle sin historie om Lykkeland. Han ble både rørt og glad da han fikk prisen og sa at vi aldri måtte glemme verdiene våre.

I et tidligere intervju med Industri Energi sa Lars Anders blant annet.

– Det var en ære for en akademiker og geolog å få lov til å være hærfører for våre dyktige ansatte innen offshorenæringen. Jeg håper jeg viste meg tilliten verdig, og har ikke angret en eneste dag, sa han.

Lars Anders har hatt en rekke verv utenfor fagbevegelsen, blant annet som styreleder I Lyse Energi.

Bakgrunn: Lars Anders Myhre ledet NOPEF fra stiftelsen i 1977 og frem til 2000. NOPEF ble i 2006 slått sammen med Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund til Industri Energi. Mer utfyllende informasjon om Lars Anders Myhre finner du på Wikipedia. 

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.