Livsviktig men underbetalt: Vaskeri- og renseriansatte fortjener en lønn å leve av!

onsdag 19. august 2015

Ansatte i vaskerier og renserier gjør en uvurderlig innsats for det norske samfunnet. Allikevel er lønna altfor lav. Derfor har Industri Energi et ekstra fokus på å bedre lønns- og arbeidsforholdene i bransjen. Se og spre filmen vi har laget, som viser hvorfor vask og rens fortjener et skikkelig løft –og hvor viktig det er at vi står sammen!

Industri Energi er midt inne i den viktige vaskerikampanjen til forbundet. De ansatte i bransjen er forbanna over å bli avspist med en lønn som tilsvarer rundt 80 prosent av det som er gjennomsnitt i industrien.

Våre medlemmer vet at uten dem, stopper nettopp industrien. Legger du til hoteller og helsevesen, er det tydelig at dette er en av bransjene Norge er helt avhengig av.

Spre filmen!

Vis denne filmen på medlemsmøter, tillitsvalgtsamlinger og del den den på Facebook-sidene til klubben deres. Støtteerklæringer kan sendes til Magnus Moen i Industri Energi, som jobber spesielt med vask og rens-bransjen:mmo@industrienergi.no.

Vi oppfordrer alle medlemmer til å spre filmen til sine venner.

Oppmerksomheten rundt kampanjen har nådd langt utover de vaskeriansatte. Under arbeidet med filmen, fikk vi inn mange filmsnutter fra folk som leverte inn arbeidstøyet sitt, sammen med en takk. Vi har ikke kunnet ta med alle i filmen, men tusen takk til de som bidro.

Til de vaskeriansatte:

Gjør dere klar for tillitsvalgtsamlingen 5.-7.oktober, verneombudskurs og fortsatt god kamp for rettferdig lønn og arbeidsvilkår.