Lønnsforhandlingene for oljeservice er i gang

Tuesday 14. May 2019

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass for oljeserviceansatte startet i Stavanger klokken 1300 tirsdag ettermiddag. –Vi forventer et godt lønnsoppgjør for oljeservice, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

OSAforhandlinger 2019
Lønnsforhandlingene for oljeservice startet tirsdag ettermiddag. Foto: Atle Espen Helgesen

–V i skal ha god lønnsvekst innen oljeservice i år. Gjennom godt samarbeid mellom partene under hovedoppgjøret i fjor fikk vi på plass en ny lønnsmatrise. Dermed har vi et godt utgangspunkt for diskusjonene om lønnsutviklingen framover, sier Frode Alfheim.

Han viser til at oljebransjen går bedre og at også oljeserviceselskapene trenger flere ansatte.

– Det er viktig for hele bransjen å sikre framtidig rekruttering. Konkurransen om arbeidskraft er hard og vi må sørge for at næringen  framstår attraktiv lønnsmessig.

Alfheim minner også om at den norske modellen forutsetter et sterkt organisert arbeidsliv der de sentrale forhandlingene skal være førende for lønnsutviklingen. – Samtidig må vi sørge for at det blir reelle forhandlingsprosesser for landansatte og individuelt avlønnede innenfor oljeservice, sier han.

Oljeserviceavtalen omfatter cirka 6000 Industri Energi-medlemmer.

I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønnsregulering. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene.

Forhandlingsutvalg:

Frode Alfheim, leder forhandlingsutvalg

Einar Johannessen, sekretær forhandlingsutvalg

Aase Fintland fra Schlumberger

Knut Nesland fra Halliburton

Kjell Vestly fra Oceaneering

Atle Bertelsen fra Baker Hughes

Sigve Pedersen fra Altus

Jan Ingvar Aker-Iversen fra Halliburton

Tommy Angeltvedt fra Aker Subea

Tord Erik Myhrvang fra Oceaneering Asset Integrity

Terje Nysted fra Weatherford

Christopher Talgø fra Archer Well Service

Kenneth Norum fra Deepwell

Trond Sørensen fra Schlumberger

Jarle Knoph fra Odfjell Well Services

Fra forbundet stiller:

Lill-Heidi Bakkerud

Asle Reime

Gunn Tjessem

Atle Espen Helgesen

Wayne Peena

Bjørn Erik Poppe Thorsen

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.