Mellomoppgjøret 2021: Lønnsoppgjøret for oljeservice er i havn

torsdag 27. mai 2021

Industri Energi kom sent torsdag kveld i havn med lønnsforhandlingene for ansatte innen oljeservice. – Vi er fornøyd med å ha oppnådd et resultat som er i tråd med rammen fra frontfaget, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

DSC_4506
Industri Energi og Safe signerte sammen sent torsdag kveld. Fra høyre Einar Johannesen, Lill-Heidi Bakkerud, Hilde-Marit Rysst, Kai Morten Anda. Elisabeth Brattebø Fenne. Foto: Atle Espen Helgesen

Industri Energi og Norsk olje og gass er etter to dager med forhandlinger i Stavanger kommet fram til et resultat for oljeserviceansatte.

-Vi er fornøyd med å ha oppnådd et resultat som er i tråd med rammen fra frontfaget mellom LO-NHO, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud som ledet forhandlingene for Industri Energi.

Oppgjøret gir oljeserviceansatte en lønnsøkning på 19.500 kroner. Tillegget inkluderer sokkelkompensasjon og feriepenger.

Skal føres reelle forhandlinger lokalt

OSA forhandlinger 2021
Lill-Heidi Bakkerud ledet OSA-forhandlingene for Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen

Skift-/nattillegget økes med 3,50 kroner til 93,50 kroner. Helligdagsgodtgjørelsen økes med 60 kroner til 2120 kroner.

Oppgjøret er gjeldende fra 1. juni 2021.

Partene forutsetter at det skal gjennomføres konkrete og reelle lokale forhandlinger, i tråd med overenskomstens bestemmelser.

Både Industri Energi og Safe godtar oppgjøret og signerte sammen.

6500 medlemmer innen oljeservice

Oljeserviceavtalen (OSA) omfatter 33 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er den gjort gjeldende for ytterligere drøyt 50 bedrifter med ansatte offshore, på land og innenfor dykking.

Industri Energi har totalt rundt 6500 medlemmer innen oljeserviceområdet.

I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønnsregulering. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Det er ikke streikerett i forbindelse med mellomoppgjøret.

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.