Meld deg på Styrke-konferansen nå!

torsdag 8. mars 2018

Det er ennå ledige plasser på forbundets organisasjonskonferanse Styrke som arrangeres på Sola utenfor Stavanger 10-11. april. – Organisering er det viktigste vi som fagforbund gjør og en forutsetning for fagbevegelsens styrke, sier områdeleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Ommund Stokka
Områdeleder Ommund Stokka oppfordrer tillitsvalgte å melde seg på Styrke-konferansen.

Områdeleder Ommund Stokka er i år ansvarlig for Styrke-konferansen. Han viser til et spennende program om hvordan man kan styrke fagbevegelsen, bygge fagforeninger og verve medlemmer.

-Årets Styrke skiller seg fra tidligere konferanser på to måter. For det første skal vi parallelt med konferansen bygge en fagforening for innaskjærsdykkerne. Vi har invitert tillitsvalgte fra dykkeselskapene. Vi skal lage tariffavtaler der det ikke finnes, organisert verneombudsarbeid og fagforening der det ikke har vært fagforeninger før. Dette arbeidet begynner på Styrke, og det er et historisk sus over denne innsatsen, sier Stokka.

Dette vil skje parallelt med konferansen, på samme hotell.

-Det er ikke forbundet som skal gjøre dette, men dykkerne selv. Forhåpentligvis vil vi se en ny fagforening bli født og ta del i fellesskapet, i en bransje som er preget av lav organisasjonsgrad.

Styrke-konferansen arrangeres i år på Quality Airport Hotel på Sola. 

Stemme i lokalsamfunnet

I tillegg vil det bli arrangert temaverksteder, blant annet om hvordan våre tillitsvalgte ute i bedriftene kan bli en stemme i lokalsamfunnet.

-Vi ønsker at våre lokale tillitsvalgte skal se fordelene av å stille opp i lokale medier. Det styrker oss som forbund og vi har alt å tjene på at våre tillitsvalgte har en stemme som blir hørt i lokalsamfunnet, sier Stokka.

Ellers på programmet står LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim.

-Vi vil også få høre fra de tillitsvalgte i Coor, Herdis Rosland Eide og Morten Flister, hvordan det var å bygge en fagforening i en helt ny bedrift. Og vi skal få høre om hvordan de polske arbeiderne i Norse Production, mot alle odds, gjennom fjorårets streik klarte å få en tariffavtale med bedriften og nå står som historiens seierherrer, sier Stokka.

Forbundets organisasjonspris skal også deles ut på konferansen.

Må kjempe for rettighetene våre

Hvorfor er Styrke-konferansen så viktig, Ommund Stokka?

-Hvis fagbevegelsen skal overleve må vi være gode på organisering. Og skal vi være relevante må vi være godt organisert. Industri Energi skal kjennetegnes på at vi er best på organisering, sier Stokka.

Han understreker at vi aldri må tro at rettigheter i arbeidslivet har kommet av seg selv.

-Vi må ikke glemme at vi har fått rettigheter i arbeidslivet fordi folk har organisert seg og kjempet for dette. Hvis vi ikke fortsetter å kjempe, vil vi miste våre hardt tilkjempede rettigheter, sier Ommund Stokka.

Nyheter