Meld deg på vårt offshore helikopterseminar

fredag 24. januar 2020

LOs helikopterutvalg arrangerer 26. mars et offshore helikopterseminar på Sola der våre medlemmer kan få informasjon om hva utvalget jobber med og hva som foregår i offshore helikopterbransjen.

CHC Norway - Sikorsky S92 on ground
Helikopterutvalget inviterer til seminar om hva som skjer innenfor offshorehelikopterbransjen. Arkivfoto

-Tanken med seminaret er at våre tillitsvalgte og verneombud, samt de som har helikopterrelaterte jobber skal få vite mer om hva vi i LOs helikopterutvalg driver med og gi oss innspill, sier Henrik S. Fjeldsbø som leder utvalget.

Han understreker at Helikopterutvalget utelukkende jobber for å bedre sikkerheten for alle som bruker helikopter for å komme seg til og fra jobb, samt for å bedre søk- og redningstjenesten og helikopterflygeinformasjonstjenesten offshore.

-Konferansen bør ha stor interesse for alle som har helikopterrelaterte jobber, som HLO og luftkoordinatorer. Og ikke minst alle tillitsvalgte og verneombud som har medlemmer som reiser offshore, sier Fjeldsbø.

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte, men arrangør forbeholder seg retten til å prioritere hvem som får delta, hvis det blir fullt.

Sikkerhet som rød tråd

Henrik Solvorn Fjeldsbø
Henrik S. Fjeldsbø, forbundssekretær i Industri Energi og leder av LOs helikopterutvalg.

Helikopterseminaret omtales som en miniversjon av Solakonferansen, som er en årlig internasjonal konferanse om helikopterbransjen.

Programmet har helikoptersikkerhet som en rød tråd. Og en rekke saker som Helikopterutvalget jobber med vil bli diskutert, som den nye helikoptersikkerhetsstudien (HSS4) som er under arbeid, Helikopterflygetjenesten på Tampen (HFIS) som Equinor ønsker å legge ned, hva teknikerne mener om vedlikehold og kommersielt press i bransjen.

Dette er andre gang vi arrangerer et slikt seminar. I fjor fortalte Bell om sin nyeste maskin Bell 525 Relentless. I år har vi invitert Leonardo for å høre hva de kan tilby innen offshore helikoptermarkedet, sier Fjeldsbø.

Industri Energis helikopterutvalg skiftet navn til LOs helikopterutvalg

Dobler antall plasser

På seminaret i fjor fikk vi dessverre ikke plass til alle som var interessert, så i år dobles antall deltakerplasser fra 50 til 100.

Seminaret foregår på Scandic Stavanger Airport, 26. mars, fra klokken 0900-1530.

Arrangementet er et samarbeid mellom Industri Energi, Norsk Flygerforbund, Norsk Helikopteransattes forbund og LO.

Program og påmelding til seminaret finner du her.

 

Nyheter
  • Norsk sokkel tar en lederrolle innen lavutslipp-petroleumsaktivitet

    -Vi legger nå forholdene til rette for at norsk sokkel kan sette seg i førersetet globalt i forhold til å drive petroleumsvirksomhet med svært lave klimautslipp. Det vil både trygge arbeidsplasser og skape nye, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

  • 15 år med Sikorsky S92 på norsk sokkel

    Det er i dag 15 år siden Sikorsky S92 fløy sin jomfrutur med passasjerer fra Flesland til plattformer i Tampen-området. LO og Industri Energi spilte en viktig rolle for å få S92 til norsk sokkel. Det har i ettertid vist seg å være et godt valg for våre medlemmer.