Mer pensjon for pengene med LO

tirsdag 17. november 2020

Snart har LO-medlemmer i privat sektor mulighet til å samle sin pensjonsopptjening fra nåværende og tidligere jobber i egen pensjonskonto fra LOfavør. – Da blir det mer pensjon for pengene, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Fra 1. januar endres pensjonsordningen for 1,5 millioner nordmenn. Det vil være mulig å samle innskuddspensjon fra nåværende arbeidsgiver med tidligere pensjonsopptjening i en egen pensjonskonto. Arbeidstakere vil selv kunne flytte pensjonssparingen dit de vil.

– For LO er det viktig at arbeidstakerne får mest mulig pensjon for pengene. Derfor gikk vi inn for at det skal være mulig for arbeidstakerne å samle innskuddspensjon fra nåværende arbeidsgiver med tidligere pensjonsopptjening i en egen pensjonskonto. Fra neste år får medlemmene av LO-forbund mulighet til å gjøre dette i LOfavør Egen pensjonskonto i samarbeid med SpareBank 1, sier nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik.

Lavere gebyrer gir mer pensjon

Det var en viktig politisk sak for LO – kongressen å redusere gebyrene som arbeidstakere i dag betaler for pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold. Det vil med andre ord være store gevinster for alle å samle pensjonssparingen fra tidligere, nåværende og fremtidige jobber på samme pensjonskonto, fordi store kollektive avtaler gir langt bedre betingelser.

– Nå lanserer vi et alternativ som kan gi medlemmene lavere gebyrer og økt pensjon. Ved å flytte pensjonssparingen til LOfavør Egen pensjonskonto får medlemmene både etisk og ansvarlig forvaltning hos SpareBank 1, god oversikt og lave priser forhandlet frem av LO, sier LO-nestlederen.

For mer informasjon les hele saken på LO sine sider.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.