Mer pensjon for pengene med LO

tirsdag 17. november 2020

Snart har LO-medlemmer i privat sektor mulighet til å samle sin pensjonsopptjening fra nåværende og tidligere jobber i egen pensjonskonto fra LOfavør. – Da blir det mer pensjon for pengene, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Fra 1. januar endres pensjonsordningen for 1,5 millioner nordmenn. Det vil være mulig å samle innskuddspensjon fra nåværende arbeidsgiver med tidligere pensjonsopptjening i en egen pensjonskonto. Arbeidstakere vil selv kunne flytte pensjonssparingen dit de vil.

– For LO er det viktig at arbeidstakerne får mest mulig pensjon for pengene. Derfor gikk vi inn for at det skal være mulig for arbeidstakerne å samle innskuddspensjon fra nåværende arbeidsgiver med tidligere pensjonsopptjening i en egen pensjonskonto. Fra neste år får medlemmene av LO-forbund mulighet til å gjøre dette i LOfavør Egen pensjonskonto i samarbeid med SpareBank 1, sier nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik.

Lavere gebyrer gir mer pensjon

Det var en viktig politisk sak for LO – kongressen å redusere gebyrene som arbeidstakere i dag betaler for pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold. Det vil med andre ord være store gevinster for alle å samle pensjonssparingen fra tidligere, nåværende og fremtidige jobber på samme pensjonskonto, fordi store kollektive avtaler gir langt bedre betingelser.

– Nå lanserer vi et alternativ som kan gi medlemmene lavere gebyrer og økt pensjon. Ved å flytte pensjonssparingen til LOfavør Egen pensjonskonto får medlemmene både etisk og ansvarlig forvaltning hos SpareBank 1, god oversikt og lave priser forhandlet frem av LO, sier LO-nestlederen.

For mer informasjon les hele saken på LO sine sider.

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.