Millionerstatning til oljearbeider etter først å ha mistet benet og senere blitt sagt opp

mandag 9. desember 2019

Oljearbeideren får millionerstatning og jobben tilbake etter å ha mistet benet og blitt sagt opp. –Dette er en full seier for oss. Dommen sier klart at det var ugyldig av arbeidsgiveren Saipem Drilling AS å si opp oljearbeideren, sier advokat Eyvind Mossige i Industri Energi til Fri fagbevegelse.

Eyvind-Mossige-113-e1551884270185-878x1024
Advokat Eyvind Mossige i Industri Energi.

Styrets leder i Saipem dømmes videre til å betale fornærmede 1.117.200 kroner i erstatning for økonomisk tap og 50.000 kroner i oppreisnings-erstatning innen 18.desember. I tillegg må arbeidsgiveren betale saksomkostninger på 390.165 kroner. Det slår den ferske dommen fra Stavanger tingrett fast.

Oljearbeideren, som er organisert i Industri Energi, ble utsatt for en motorsykkelulykke i 2014, og måtte amputere den ene benet. Siden den gang har Saipem nektet ham å komme tilbake i jobben som boresjef. Oljearbeideren fikk tilbake helseattest etter lang opptrening. Han gjennomførte alle nødvendige sikkerhetskurs og ble godkjent for arbeid offshore i 2016. Likevel har arbeidsgiveren stått på sitt. Han får ikke lenger jobbe offshore for dem.

Tøft

-Retten slår fast det vi hele tiden har forfektet. Nemlig at arbeidsgiver ved sin handling har gitt  klienten min en oppsigelse. Jeg hadde håpet på et enda høyere erstatningsløp. Årsaken er at klienten min hverken har hatt lønn eller fått lov til å jobbe siden 2016. Retten vurderer imidlertid bevisene dit hen at det er grunnlag for å begrense beløpets størrelse tilbake til sommer 2018, sier Eyvind Mossige til Fri fagbevegelse.

I følge dommen er oljearbeideren fremdeles ansatt i Saipem med en arbeidsavtale som boresjef.

I følge Fri fagbegelse har Saipem ennå ikke tatt stilling til om de vil anke dommen.

Nyheter