Møte med Konkurransetilsynet om salg av vaskeriet Rent Nordvest: – Viktig å sørge for at alt går riktig for seg

mandag 14. januar 2019

Nor Tekstil vil kjøpe vaskeriet Rent Nordvest på Stranda. De vil å overta kundene og legge ned vaskeriet. En annen vaskerikjede, Breeze, er også interessert i å overta og ønsker å fortsette driften med de rundt 30 ansatte.

Arild Theimann
Arild Theimann i Industri Energi.

Onsdag 9. januar var Industri Energi sammen med tillitsvalgte fra Rent Nordvest i møte med Konkurransetilsynet.

– For oss er det viktig å bidra til at alt går riktig for seg. Og når Breeze kun fikk tre dager på seg var det riktig å stoppe opp og sørge for at prosessen blir undersøkt skikkelig, sier Arild Theimann, spesialrådgiver i Samfunnspolitisk avdelingen i Industri Energi.

Bakgrunnen er at vaskeriet Rent Nordvest i Stranda kommune på Sunnmøre i høst besluttet å selge på grunn av manglende inntjening. Breeze fikk tilbud om å kjøpe, men fikk kun tre dager, over en helg, til å bestemme seg. Det ble for kort og de takket nei.

Utfallet ble at Nor Tekstil inngikk avtale med Rent Nordvest om overtakelse av kundeliste og inventar. Administrerende direktør Leif Gunnar Belsvik i Nor Tekstil AS bekrefter overfor Sunnmørsposten at de ikke vil fortsette driften på Stranda. Nor Tekstil er den største vaskeriaktøren i Norge.

Både Ole Kristian Ertsvik, som er administrerende direktør i Breeze, og Industri Energi har bedt Konkurransetilsynet om å se på saken. Tilsynets oppgave er å jobbe for konkurranse og velfungerende markeder til det beste for forbrukerne og samfunnet.

Breeze er fortsatt interesserte i å kjøpe Rent Nordvest.

Nyheter