Mulig streik i oljeservicebedriften Axpeak

Erling Holmefjord, leder i arbeidslivsavdelingen i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen
Erling Holmefjord, leder i arbeidslivsavdelingen i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen

tirsdag 24. november 2020

Industri Energi krever tariffavtale i selskapet Axpeak som driver med offshore inspeksjoner. – Hvis ikke mekling med bedriften fører til løsning, blir 20 medlemmer offshore tatt ut i streik fra fredag, sier Erling Holmefjord som leder arbeidslivsavdelingen i Industri Energi.

Industri Energi skal 26. november i mekling med oljeservicebedriften Axpeak hos kretsmekleren i Bergen. Frist for meklingen er midnatt til fredag.

– Det store flertallet av de ansatte er organisert hos oss og vi krever at oljeserviceavtalen blir gjeldende i selskapet, sier Erling Holmefjord i Industri Energi.

Plassoppsigelse for alle medlemmer

Forbundet har forhandlet med bedriften siden mars og sendte tariffkrav i juni. Bedriften motsatte seg kravet, og frivillig mekling har ikke ført fram. Industri Energi har derfor meldt plassoppsigelse for alle sine medlemmer i Axpeak.

Hvis ikke tvungen mekling fører fram, blir det streik i selskapet fra fredag.

-I første omgang tar vi ut 20 medlemmer i Axpeak som jobber på Gullfaks og Troll i en eventuell streik. Det vil ramme bedriften hardt, men uten å få konsekvens for produksjonen fra feltene, sier Holmefjord.

Krever ordnede arbeidsforhold

Industri Energi ønsker at medlemmene skal ha ordnede arbeidsforhold. –Nettopp derfor er det så viktig at medlemmene våre får en tariffavtale, sier Holmefjord.

En tariffavtale gir de ansatte bedre forutsigbarhet, ordnede lønnsforhandlinger, deltakelse i avtalefestet pensjonsordning (AFP) og ordningen med tap av helsesertifikat.

Selskapet Axpeak AS har hovedkontor i Molde og driver med offshore inspeksjoner, med såkalte NDT-inspektører. Selskapet har gjennom morselskapet Axess AS kontrakt med Equinor om arbeid på en rekke installasjoner i Nordsjøen. Industri Energi har 34 medlemmer i bedriften, av totalt 40 ansatte.

For kommentar:

Erling Holmefjord, leder arbeidslivsavdelingen i Industri Energi, 913 56 012