Mulig streik i oljeservicebedriften Force Technology

OSA-inspektør Bjørn Erik Poppe Thorsen sier det er viktig at medlemmene får den tryggheten en tariffavtale gir. Foto: Atle Espen Helgesen
OSA-inspektør Bjørn Erik Poppe Thorsen sier det er viktig at medlemmene får den tryggheten en tariffavtale gir. Foto: Atle Espen Helgesen

mandag 30. oktober 2017

Industri Energi krever tariffavtale i selskapet Force Technology. – Hvis ikke mekling med bedriften fører til en løsning, kan det bli streik, sier OSA-inspektør Bjørn Erik Poppe Thorsen i Industri Energi.

Industri Energi skal 31. oktober i mekling med oljeservicebedriften Force Technology hos kretsmekleren i Oslo.

– Vi krever at oljeserviceavtalen blir gjeldende i selskapet, sier Bjørn Erik Poppe Thorsen som er inspektør på oljeserviceavtalen (OSA-inspektør) i Industri Energi.

Hvis ikke mekling fører fram, kan det bli streik i selskapet.

Ønsker ordnede arbeidsforhold

Industri Energi ønsker at medlemmene skal ha ordnede arbeidsforhold. En tariffavtale vil gi de ansatte bedre forutsigbarhet, ordnede lønnsforhandlinger, deltakelse i avtalefestet pensjonsordning (AFP) og ordningen med tap av helsesertifikat.

– Det er viktig for oss at medlemmene våre får den tryggheten en tariffavtale gir, sier Poppe Thorsen.

Force Technology driver blant annet med offshore inspeksjoner, med såkalte NDT-inspektører. Industri Energi har 26 medlemmer i bedriften. Alle disse vil tas ut i en eventuell streik.

Håper å komme til enighet

Til tross for at forbundet ennå ikke har kommet til enighet med bedriften har forhandlingene foregått i en god tone.

– Jeg har håp om at vi vil komme til enighet hos kretsmekleren, sier Poppe Thorsen.

For kommentar:

Bjørn Erik Poppe Thorsen, OSA-inspektør, 916 08 815