Nå kan du foreslå kandidater til Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter 2019

Monday 15. October 2018

Tillitsvalgte og ansatte i norsk og internasjonal fagbevegelse inviteres til å foreslå kandidater til Arthur Svensson-prisen 2019. Fristen er 1. januar 2019.

FrodeIrakli1
Irakli Petriashvili (ITUC), som mottok prisen på vegne av Kasakhstanske fagforeningsledere som vant prisen i 2018, og priskomitéleder og forbundsleder i Industri Energi Frode Alfheim.

Siden 2010 har Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter blitt tildelt personer og organisasjoner som har gjort en særlig innsats for å fremme fagorganisering og faglige rettigheter i verden. Blant prisvinnerne er blant andre lærerfagforeningen i Bahrain, gruvearbeidere i Mexico, klesarbeidere fra Kambodsja og Kasakhstansk fagbevegelse.

Fristen for å foreslå kandidater er 1. januar 2019, men allerede nå er det fritt frem for å nominere personer eller organisasjoner man mener fortjener å få denne utmerkelsen.

Slik går du frem for å foreslå en kandidat

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.