Nå trengs politisk enighet om å få opp petroleumsaktiviteten i nord

torsdag 14. mai 2020

-Det viktige nå er at Stortinget enes om å få opp oljeaktiviteten i nord, sikrer arbeidsplasser og skaper ny vekst, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en høring på Stortinget torsdag.

IMG_3077001
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Inger Hoff

Alfheim deltok torsdag i høring på Stortinget om den reviderte forvaltningsplanen for Barentshavet.

Han er skuffet over at regjeringen har trukket grensen for iskanten sørover, men understrekte i høringen at nå må det skapes politisk enighet om å få opp aktiviteten i olje- og gassnæringen.

– Nå er det viktigste framover at det skapes bred enighet om rammene for næringsvirksomhet, og særlig innen olje- og gassnæringen.  Her må Stortinget ta ansvar, en må få enighet om at forvaltningsplanene skal sikre eksisterende arbeidsplasser og skape ny vekst, sa han.

-Vi krever at forvaltningsplanen må utløse en 25. konsesjonsrunde, noe som vil være viktig for å skape nye arbeidsplasser i Norges største næring, sa Alfheim.

 

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.