NEL Hydrogen trenger nå 39 ansatte på Herøya til ny fabrikk

onsdag 6. november 2019

NEL Hydrogen trenger nå 39 ansatte til å bygge opp en ny fabrikk på Herøya i Porsgrunn, skriver Telemarksavisa. Dette er en kjærkommen mulighet for de 34 ansatte i REC Solar på Herøya som mottok den tunge beskjeden om at de står uten jobb fra desember. NEL vil nå rekruttere mange av de som var ansatt i REC Solar.

NEL-Herøya
Faksimile fra Telemarkdsavisa.

Tirsdag 5. desember ble de oppsagte i REC Solar invitert til rekrutteringsdag hos NAV Porsgrunn. Der fikk de møte ledelsen i NEL Hydrogen, som nå planlegger oppstart av ny fabrikk i Porsgrunn. Med full produksjon vil det være behov for 160 ansatte hos NEL.

Hovedtillitsvalgt hos REC Solar, Adrian Lassen Mjåtvedt, er en av dem som mister arbeidet hos REC Solar.

Han forteller at stemningen har snudd til fornyet håp for fremtiden.

-Jeg har absolutt lyst til å jobbe for NEL. Det er veldig flott at det nå kommer ny industri til Grenland, sier Mjåtvedt til Telemarksavisa.

 

 

Nyheter
  • Skulder ved skulder med ungdommen mot yrkesfag-kutt

    Hundrevis av ungdommer møtte opp i Molde mandag 11. november for å demonstrere mot Fylkesmannen i Møre og Romsdal sitt forslag om store kutt i fagtilbud på videregående skoler. Det samme gjorde en god gjeng med Industri Energi sine folk i fylket.

  • Ny sjømannspensjon kan gi flere rett til pensjon

    Stortinget har i disse dager oppe til behandling en ny pensjonsordning for arbeidstakere til sjøs. – Ordningen gjør at flere sjøfolk kan få rett til pensjon, sier forhandler Gro Losvik i Industri Energi.