Nok er nok!

onsdag 21. november 2018

Krev at myndighetene i Kasakhstan stopper angrepene på fagforeningsledere!

Kasakhstan er regnet som et av verdens verste land når det gjelder brudd på arbeids-takerrettigheter. Undertrykking og voldelige, fysiske angrep på ledere og aktivister i de uavhengige fagforeningene fortsetter.

25. september ble det satt i gang en rettssak basert på falske anklager mot Erlan Baltabai, lederen for energiarbeidernes fagforening som er tilsluttet den bannlyste uavhengige hovedorganisasjonen Confederation of Independent Trade Unions of the Republic of Kazakhstan (KNPRK) som ble tildelt årets Arthur Svensson-pris.  Anklagene mot Baltabai følger etter rettssaker mot andre fagforeningsfolk som Larissa Kharkova.

10. november ble Dmitriy Senyavskiy, en lokal tillitsvalgt i energiarbeidernes fagforening, angrepet og brutalt banket opp av ukjente personer og måtte legges inn på sykehus rett før han skulle møte en internasjonal fagforeningsdelegasjon.

Nok er nok.

Vi ber deg bli med på protestene overfor kasakhstanske myndigheter. Vi krever at de slutter med forfølgelse og vold mot uavhengige fagforeningsledere, og at de sørger for at fagforeninger kan virke i frihet og sikkerhet.

Delta i e-postaksjonen som er satt i gang i samarbeid med internasjonal fagbevegelse. — Og send oppfordringen videre til andre du kjenner.

Takk!
Hilsen
Espen Løken
LabourStart

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.