Nok er nok!

Wednesday 21. November 2018

Krev at myndighetene i Kasakhstan stopper angrepene på fagforeningsledere!

Kasakhstan er regnet som et av verdens verste land når det gjelder brudd på arbeids-takerrettigheter. Undertrykking og voldelige, fysiske angrep på ledere og aktivister i de uavhengige fagforeningene fortsetter.

25. september ble det satt i gang en rettssak basert på falske anklager mot Erlan Baltabai, lederen for energiarbeidernes fagforening som er tilsluttet den bannlyste uavhengige hovedorganisasjonen Confederation of Independent Trade Unions of the Republic of Kazakhstan (KNPRK) som ble tildelt årets Arthur Svensson-pris.  Anklagene mot Baltabai følger etter rettssaker mot andre fagforeningsfolk som Larissa Kharkova.

10. november ble Dmitriy Senyavskiy, en lokal tillitsvalgt i energiarbeidernes fagforening, angrepet og brutalt banket opp av ukjente personer og måtte legges inn på sykehus rett før han skulle møte en internasjonal fagforeningsdelegasjon.

Nok er nok.

Vi ber deg bli med på protestene overfor kasakhstanske myndigheter. Vi krever at de slutter med forfølgelse og vold mot uavhengige fagforeningsledere, og at de sørger for at fagforeninger kan virke i frihet og sikkerhet.

Delta i e-postaksjonen som er satt i gang i samarbeid med internasjonal fagbevegelse. — Og send oppfordringen videre til andre du kjenner.

Takk!
Hilsen
Espen Løken
LabourStart

Nyheter
  • -Ekstremt viktig at medlemmene engasjerer seg politisk

    -Jeg oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å engasjere seg politisk. Ta verv, påvirk politiske beslutningsprosesser, og få frem hvor viktig industrien er for å opprettholde og utvikle velferdssamfunnet, sier prosessoperatør Rune Krutå.

  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.