Nok er nok!

onsdag 21. november 2018

Krev at myndighetene i Kasakhstan stopper angrepene på fagforeningsledere!

Kasakhstan er regnet som et av verdens verste land når det gjelder brudd på arbeids-takerrettigheter. Undertrykking og voldelige, fysiske angrep på ledere og aktivister i de uavhengige fagforeningene fortsetter.

25. september ble det satt i gang en rettssak basert på falske anklager mot Erlan Baltabai, lederen for energiarbeidernes fagforening som er tilsluttet den bannlyste uavhengige hovedorganisasjonen Confederation of Independent Trade Unions of the Republic of Kazakhstan (KNPRK) som ble tildelt årets Arthur Svensson-pris.  Anklagene mot Baltabai følger etter rettssaker mot andre fagforeningsfolk som Larissa Kharkova.

10. november ble Dmitriy Senyavskiy, en lokal tillitsvalgt i energiarbeidernes fagforening, angrepet og brutalt banket opp av ukjente personer og måtte legges inn på sykehus rett før han skulle møte en internasjonal fagforeningsdelegasjon.

Nok er nok.

Vi ber deg bli med på protestene overfor kasakhstanske myndigheter. Vi krever at de slutter med forfølgelse og vold mot uavhengige fagforeningsledere, og at de sørger for at fagforeninger kan virke i frihet og sikkerhet.

Delta i e-postaksjonen som er satt i gang i samarbeid med internasjonal fagbevegelse. — Og send oppfordringen videre til andre du kjenner.

Takk!
Hilsen
Espen Løken
LabourStart

Nyheter
  • Jubel på Husnes: Tolv års vinter i B-hallen er over

    Tirsdag morgen kl. 09:50 kunne jubelen slippes løs på Hydro Husnes. Da ble de første ovnene i B-hallen endelig startet, etter å ha stått nedstengt og kalde i nær tolv år.

  • Meklingen med Axpeak er avlyst

    Industri Energi har krevd tariffavtale i selskapet Axpeak som driver med offshore inspeksjoner. Forbundet skulle i mekling med bedriften torsdag. Den er nå avlyst. – Det betyr at det heller ikke kan bli streik nå, sier Erling Holmefjord som leder arbeidslivsavdelingen i Industri Energi.