Norge imponerte i yrkesfag-EM

Monday 5. December 2016

Det norske landslaget knallet til under yrkes-EM i helgen. Innsatsen ble belønnet med gull og bronse.

dsc_1432
GOD INNSATS: Mathias Gusfre og Even Skreosen gjorde det bra i automatisering.

Det norske laget på 17 personer imponerte stort under yrkesfag-EM i Göteborg i Sverige i helgen. Ådne Jelsa gikk til topps i bilmekanikerfaget, mens Alf Lundal fikk bronse i sveisefaget. Forbundet Industri Energi hadde to medlemmer med i konkurransen. Even Skredosen og Mathias Gusfre deltok i “grenen” automatisering. De kom på en solid 11. plass. De kjempet mot 16 lag.

Leder av ungdomsutvalget i Industri Energi, Maren Marie Wilhelmsen, var tilstede under konkurransen. Det var imponerende å se deltakernes innsats, synes hun.

-Det var imponerende å se hvordan de klarte å gjøre oppgavene på sparket. Vi er stolte over medlemmene våre som var med.Yrkes-EM er en viktig arena for å sette fokus på denne typen yrker. Vi vet at rundt 35.000 elever var innom konkurransen. Forhåpentligvis ga dette mersmak til flere av dem, og gjør at de velger yrkesfag i framtiden. Kanskje har de også fått seg noen nye forbilder i løpet av helgen? sier Wilhelmsen.

Over 74 000 besøkte mesterskapet i løpet av de tre konkurransedagene.

Nyheter
  • Tillitsvalgte i Industri Energi gir innspill til nye læreplaner for yrkesfag

    – Det er flott at det blir mer fokus på yrkesfagene. For min egen del, brenner jeg for yrkesfag og spesielt inn mot kjemi-og prosessfag, og det er derfor gledelig og registrere at interessen for å bli lærling i industrien er økende, sier Morten Ødegård, tillitsvalgt i Industri Energi Yara i Porsgrunn.

  • Boliglån: Ny avtale gir bedre renter til medlemmene

    LO og forbundene har nå fremforhandlet nye og lavere renter for medlemmene på boliglån. Førstegangskjøpere får en spesielt god deal med nominell rente på 2,25 prosent. Alle andre medlemsgrupper kommer også svært godt av den nye avtalen, og tilbys en rente fra 2,32 prosent.