Norge imponerte i yrkesfag-EM

mandag 5. desember 2016

Det norske landslaget knallet til under yrkes-EM i helgen. Innsatsen ble belønnet med gull og bronse.

dsc_1432
GOD INNSATS: Mathias Gusfre og Even Skreosen gjorde det bra i automatisering.

Det norske laget på 17 personer imponerte stort under yrkesfag-EM i Göteborg i Sverige i helgen. Ådne Jelsa gikk til topps i bilmekanikerfaget, mens Alf Lundal fikk bronse i sveisefaget. Forbundet Industri Energi hadde to medlemmer med i konkurransen. Even Skredosen og Mathias Gusfre deltok i «grenen» automatisering. De kom på en solid 11. plass. De kjempet mot 16 lag.

Leder av ungdomsutvalget i Industri Energi, Maren Marie Wilhelmsen, var tilstede under konkurransen. Det var imponerende å se deltakernes innsats, synes hun.

-Det var imponerende å se hvordan de klarte å gjøre oppgavene på sparket. Vi er stolte over medlemmene våre som var med.Yrkes-EM er en viktig arena for å sette fokus på denne typen yrker. Vi vet at rundt 35.000 elever var innom konkurransen. Forhåpentligvis ga dette mersmak til flere av dem, og gjør at de velger yrkesfag i framtiden. Kanskje har de også fått seg noen nye forbilder i løpet av helgen? sier Wilhelmsen.

Over 74 000 besøkte mesterskapet i løpet av de tre konkurransedagene.

Nyheter
  • Saipem Ltd driver sosial dumping på norsk sokkel

    -ROV-selskapet Saipem Limited driver sosial dumping når det misbruker intensjonen i regelverket om fri bevegelse av arbeidskraft innenfor EØS og således skaffer seg et konkurransefortrinn, sier OSA-inspektør Wayne Pena i Industri Energi.

  • Meld deg på vårt offshore helikopterseminar

    LOs helikopterutvalg arrangerer 26. mars et offshore helikopterseminar på Sola der våre medlemmer kan få informasjon om hva utvalget jobber med og hva som foregår i offshore helikopterbransjen.