Norge imponerte i yrkesfag-EM

mandag 5. desember 2016

Det norske landslaget knallet til under yrkes-EM i helgen. Innsatsen ble belønnet med gull og bronse.

dsc_1432
GOD INNSATS: Mathias Gusfre og Even Skreosen gjorde det bra i automatisering.

Det norske laget på 17 personer imponerte stort under yrkesfag-EM i Göteborg i Sverige i helgen. Ådne Jelsa gikk til topps i bilmekanikerfaget, mens Alf Lundal fikk bronse i sveisefaget. Forbundet Industri Energi hadde to medlemmer med i konkurransen. Even Skredosen og Mathias Gusfre deltok i «grenen» automatisering. De kom på en solid 11. plass. De kjempet mot 16 lag.

Leder av ungdomsutvalget i Industri Energi, Maren Marie Wilhelmsen, var tilstede under konkurransen. Det var imponerende å se deltakernes innsats, synes hun.

-Det var imponerende å se hvordan de klarte å gjøre oppgavene på sparket. Vi er stolte over medlemmene våre som var med.Yrkes-EM er en viktig arena for å sette fokus på denne typen yrker. Vi vet at rundt 35.000 elever var innom konkurransen. Forhåpentligvis ga dette mersmak til flere av dem, og gjør at de velger yrkesfag i framtiden. Kanskje har de også fått seg noen nye forbilder i løpet av helgen? sier Wilhelmsen.

Over 74 000 besøkte mesterskapet i løpet av de tre konkurransedagene.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.