Norsk vaksineproduksjon vil sikre beredskap, eksportinntekter og nye arbeidsplasser

torsdag 8. april 2021

Industri Energi mener norsk vaksineproduksjon må på plass for å sikre beredskap, eksportinntekter og nye arbeidsplasser.  -Slik vil vi være bedre rustet ved neste pandemi, sa Industri Energi-leder Frode Alfheim under en paneldebatt torsdag.

bilde1
Industri Energi inviterte til digital panelsamtale om norsk vaksineproduksjon og beredskap, med (f.v.) Karita Bekkemellem (Legemiddelindustrien), Kårstein Eidem Løvaas (Høyre), moderator Gry Haugsbakken (Industri Energi), Ap-leder Jonas Gahr Støre og forbundsleder Frode Alfheim. Foto: Johnny Håvik

– Norsk vaksineproduksjon er en veldig god idé. Hvis vi posisjonerer oss riktig vil vi skape nye arbeidsplasser, store eksportinntekter som Norge vil være avhengig av i framtida, sa Industri Energi-leder Frode Alfheim under en paneldebatt arrangert av forbundet torsdag.

Alfheim mener man er nødt til å ha en aktiv stat som imøtekommer de private aktørene.

– Dette er en global næring som har en global vekst. Og jeg er ganske sikker på at de selskapene som skal etablere produksjon, leter etter land som legger til rette for å utvikle arbeidsplasser sammen med private aktører, sier Alfheim.

– Jeg tror det er et veldig godt utgangspunkt i Norge for å ha en ny kunnskapsbasert næring, som skal sørge for at vi både har arbeidsplasser, eksportinntekter og sørger for vår egen beredskap, men der vi også kan bidra til den globale beredskapen, fortsetter han.

Les mer i Frifagbevegelse her.

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.