Ny samarbeidsavtale signert med Norsk Folkehjelp

Kathrine Raadim, Enhetsleder utland i Norsk Folkehjelp og forbundsleder Leif Sande signerer ny samarbeidsavtale.
Kathrine Raadim, Enhetsleder utland i Norsk Folkehjelp og forbundsleder Leif Sande signerer ny samarbeidsavtale.

fredag 15. mai 2015

Industri Energi fortsetter å støtte Norsk Folkehjelp sitt arbeid i Sør-Sudan og signerte onsdag en ny 4-års avtale. – Vi setter stor pris på det faglige og økonomiske bidraget forbundet gir oss, sier Kathrine Raadim, Enhetsleder utland i Norsk Folkehjelp.

Industri Energi og Norsk Folkehjelp deler sterke tradisjoner for internasjonal solidaritet.

– Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon og vi har stor respekt for det viktige arbeidet de gjør, sier forbundsleder Leif Sande.

Støtte til arbeidet i Sør-Sudan

Partene inngikk onsdag et nytt programsamarbeid med Norsk Folkehjelp. I perioden 2015 – 2018 vil Industri Energi hvert år overføre 400 000 kroner til organisasjonen. Samarbeidet i denne avtalen omfatter Folkehjelpas arbeid i Sør-Sudan, basert på landsmøtevedtaket i Industri Energi 2014. Den økonomiske støtten skal gå til å dekke Norads krav til egenandel for Norsk Folkehjelps prosjekter i Sør-Sudan.

I tillegg gir Industri Energi faglig støtte til utvikling av programmet «Olje som fellesgode i Sør-Sudan» (Olje for utvikling) og politisk samarbeid og utveksling knyttet til oljevirksomheten i Sør-Sudan.

-Politikerne i Sør-Sudan har sviktet folket, og nå trenger sivilsamfunnet all den støtte de kan få fra Norsk Folkehjelp og oss. For tiden er landet preget av kaos, og faren for sult og sykdom er akutt, sier internasjonal rådgiver Amalie Hilde Tofte i forbundet.

– Norsk Folkehjelp deler ut nødhjelp for å redde liv, men bidrar også til utvikling av et fungerende sivilsamfunn.

Om Norsk Folkehjelp:

Norsk Folkehjelp jobber internasjonalt sammen med lokale myndigheter og partnere for å sikre en rettferdig fordeling av makt og ressurser. De jobber også med å styrke folks rett til organisering og rett til deltakelse.

Les mer om Norsk Folkehjelp sitt arbeid her.