Nye regler kan redusere karantenetiden for arbeidstakere bosatt i utlandet

onsdag 30. desember 2020

Regjeringen innfører nye regler som innebærer at reisende fra utlandet kan gå ut av karantene etter sju dager dersom de tester negativt for covid-19 to ganger etter ankomst til Norge. – Et skritt i riktig retning, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

Lill-Heidi Bakkerud. Foto: Trond Isaksen, Statoil
Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi.

«Reisende som kommer til Norge fra utlandet kan gå ut av karantene etter tidligst dag sju dersom de tester negativt for covid-19 to ganger etter ankomst. Den første testen skal tas innen tre dager etter ankomst, den andre tidligst sju døgn etter ankomst» skriver regjeringen i en melding.

Dersom man ikke tester seg eller det ikke er kapasitet til å få testet seg, må man være i innreisekarantene i ti døgn.

Den nye ordningen gjelder ikke for reisende som har vært i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene før ankomst. For dem er det obligatorisk å teste seg, men de får likevel ikke forkortet innreisekarantene.

Industri Energi, Fellesforbundet, Norsk olje og gass, Norges Rederiforbund og Norsk Industri forslo i november endringer i karanteneregelverket for arbeidstakere som ankommer Norge for å jobbe på sokkelen. Forslaget innebærer et tilpasset test- og karanteneregime, der karantenetiden kortes ned til seks døgn, i kombinasjon med to negative tester for SARS-CoV-2 (PCR-tester) etter ankomst til Norge.

-De nye reglene er skritt i riktig retning. De er langt på vei i tråd med vårt forslag og vil gjøre karantenetiden kortere for mange sokkelarbeidere som er bosatt i utlandet, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

Hun understreker at koronasituasjonen er belastende for alle, særlig for de som må i karantene. – Vi ønsker alle at smittesituasjonen kommer under kontroll, slik at vi kommer tilbake til normalen så raskt som mulig, sier Bakkerud.

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.