Offshoreforeningen fikk fullt gjennomslag for West Linus-krav

Leder Arild Berntsen og nestleder Kenneth Drageide i Offshoreforeningen i North Atlantic Drilling.
Leder Arild Berntsen og nestleder Kenneth Drageide i Offshoreforeningen i North Atlantic Drilling.

mandag 20. juni 2016

Syv av Industri Energis medlemmer som har jobbet på riggen West Linus, får mellom 45.000 og 150.000 kroner utbetalt i vente- og overtid etter at forbundet fikk fullt gjennomslag i forliksrådet.

– Dette er full seier. Alle våre syv medlemmer får utbetalt sine opprinnelige krav. Saken har tatt lang tid, men dette er en viktig seier, kommenterer leder Arild Berntsen i Offshoreforeningen i North Atlantic Drilling.

Uenigheten oppstod i 2014 da riggen West Linus ankom norsk farvann etter seilas fra Las Palmas. Det var etablert en lokal avtale som sa at personellet som var om bord, i all hovedsak skulle reise hjem etter to dager i norsk farvann. Dager utover dette skulle bli kompensert med over- og ventetid.

– North Atlantic Drilling valgte å beholde en del av mannskapet om bord, da disse var å anse som erfarne og med god kompetanse på oppstart og kjøring av utstyr om bord på denne riggen. Dette var ønskelig for å få et rask og effektiv stopp i fjorden utenfor Stavanger før riggen skulle ut på feltet å starte boreoperasjoner for Conoco Phillips, forteller nestleder Kenneth Drageide i Offshoreforeningen.

Ansatte ble ombord opptil en drøy uke etter at over- og ventetid ble gjeldende. Men ingen av disse fikk utbetalt det avtalte beløpet, på tross av at dette var beskrevet i protokollen som var inngått mellom fagforening og bedrift.

Offshoreforeningen i Industri Energi forfulgte denne saken med tvistemøte med bedriften, men det ble ikke enighet mellom partene her. Derfor gikk saken videre til forliksrådet, og løsningen kom i midten av juni 2016.