Ofte stilte spørsmål fra arbeidsledige

mandag 21. mars 2016

Industri Energi får en rekke spørsmål fra medlemmer som har mistet jobben. Her er svar på de mest stilte spørsmålene.

Oppdatert 07.01.2020

Kan jeg fortsette å være medlem i Industri Energi når jeg er arbeidsledig? Ja, de som mister jobben går inn som arbeidsledig medlem. De beholder alle forsikringene og øvrige medlemsfordeler og betaler samtidig minstekontingent til de får seg ny jobb.

Må jeg selv melde fra til Industri Energi? Ja, medlemmet er selv ansvarlig for å melde fra om endringer i sin arbeidssituasjon. Det kan du gjøre ved å logge inn på Min side og oppdatere medlemskapet. Du kan også sende epost til forbundet her.  

Hva koster medlemskapet når jeg er arbeidsledig? Minstekontingenten er på 251 kroner inklusive advokatforsikring. Eventuell reiseforsikring kommer i tillegg.

Får jeg faktura sendt hjem? Forbundet sender ut faktura, men vi anbefaler medlemmene å opprette avtalegiro eller efaktura, slik at de er sikre på å ikke miste medlemskapet.

Hvem er min kontaktperson når jeg ikke lenger har lokal tillitsvalgt? Da kan man ta kontakt med forbundet direkte. Medlemsservice og vår egen saksbehandlerenhet er beredt til ta imot henvendelser fra medlemmer i denne situasjonen.  Kontakt medlemsservice per epost eller ring 22032200.

Hva er mine rettigheter som medlem når jeg er arbeidsledig? Mister jeg forsikringene? Har jeg fortsatt LO-rettigheter? Du beholder alle medlemsfordelene som forbundet har sentralt.

Kan jeg søke stipend? Ja, du kan fortsatt søke stipend. Les mer om stipendordningen her.  I tillegg refunderer vi 25 prosent av studieavgiften om du studerer på BI. Les mer om BI-avtalen her.

Kan jeg søke om våre ferieleiligheter i Spania? Ja, du kan stiller på lik linje som alle andre medlemmer når du søker om å leie våre billige ferieleiligheter. Les mer om våre ferieleiligheter her. 

Kan jeg søke på kurs i regi av Industri Energi? Alle våre kurs og konferanser er gratis for våre medlemmer.  Vi dekker reise og opphold, men arbeidsledige får ikke dekket tapt arbeidsfortjeneste. Les mer om våre kurs og konferanser her.   

Hva sier NAV til at jeg er på kurs når jeg får dagpenger? Du bør kontakte ditt lokale NAV-kontor for å gi beskjed om at du vil dra på kurs.

Nyheter