-Oljeanalytikere forstår ikke offshoreturnus

mandag 19. januar 2015

Oljeanalytikere forteller om latter når utlendinger får høre om de norske offshoreordningene. Forbundsleder Leif Sande ler av analytikerne «som kan si noe så dumt» skriver nettstedet dinkollega.no.

Oljeanalytikere E24 har snakket med forteller at analytikere i utlandet begynner å le, og nesten ikke tror hva de hører, når de hører om den norske offshoreturnusen med to uker på, fire uker fri.

Analytikerne Torbjørn Kjus, Thina Saltvedt og Bjarne Schieldrop sier videre at oljeselskapene må endre fokus og bli mer kostnadseffektive.

Har lykkes

– De jeg kjenner ler av oljeanalytikere som kan si noe så dumt.
Leif Sande, forbundsleder til E24.
Leif Sande

Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi, representerer også 28 millioner energiansatte i verden via fagorganisasjonen Industri All Global Union. Han slår fast at internasjonale kollegaer ikke ler av norske ordninger.

-De sier «se til Norge, der har man lykkes», sier Sande og ramser opp det han kaller «de beste lønnsvilkårene, det beste sikkerhetsnivået og den norske velferdsmodellen» som resultater av den norske oljeindustrien og en sterk fagbevegelse.

Som på land

– De jeg kjenner ler av oljeanalytikere som kan si noe så dumt, sier han til E24.

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.