Krever politisk handling for Norges viktigste næring

fredag 15. mai 2020

-Stortinget må sørge for at vi får en god nok pakke som sikrer framtidig arbeid for folk i oljeindustrien, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en stortingshøring på fredag.

Frode på Stortinget høring
Frode Alfheim deltok i dagens høring om oljepakken i Stortinget. (Skjermdump)

Alfheim understrekte i stortingshøringen at pakken som regjeringen foreslår ikke er god nok til å få løst ut nye prosjekter i olje- og gassindustrien.

-Det vi ber om er at Stortinget sørger for gode nok tiltak for å sikre arbeid for folk og som gir ringvirkninger i hele verdikjeden. Samtidig som staten får større inntekter på sikt. Den foreslåtte oljepakken fra Konkraft-partnerne er altså en god deal både for industrien og samfunnet, sa han.

Alfheim advarte om at uten denne pakken risikerer man å gå glipp av nye prosjekter, og dermed miste aktivitet og arbeidsplasser langs hele kysten. – Det er en slik utvikling pakken vi ber om skal stanse, sa Alfheim.

Se hele høringen via denne linken, Frode Alfheim taler fra 12:25:

https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Stortinget-akkurat-na/nett-tv/#sal1

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.