-Oljeselskapene må tenke langsiktig

torsdag 15. januar 2015

-Oljeindustrien må tenke langsiktig og ha fokus på tidskritiske ressurser, sier nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

-Oljeselskapene må ikke låse seg til dagens oljepris når de skal fatte langsiktige beslutninger, sier nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim til Dinkollega.no.

Han er dermed enig med oljedirektør Bente Nyland som på dagens pressekonferanse i Oljedirektoratet i Stavanger oppfordret oljebransjen til å tenke mer langsiktig.

Krevende

Alfheim legger ikke skjul på at situasjonen i oljebransjen er krevende og sier at det er forståelig at antall letebrønner blir noe redusert i år.

-Men jeg er bekymret hvis næringen reduserer boringen på eksisterende felt. Vi må ikke risikere å gå glipp av tidskritiske ressurser og dermed risikere for tidlig nedstengning av felt, sier han.

-Oljeindustrien må tenke langsiktig og ha fokus på tidskritiske prosjekter, både i forhold til boring og vedlikehold/modifikasjon.

Snorre-prosjekt haster

Frode Alfheim
Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi.

Han peker spesielt på Snorre 2040-prosjektet som haster.

-Det må snart modnes fram en beslutning om å bygge ny plattform på Snorre-feltet. Tilleggsressursene på dette feltet er minst like store som Goliat-feltet i Barentshavet. Da må ikke oljeselskapene låse seg til dagens oljepris og dermed risikere at man går glipp av disse ressursene, sier Alfheim.

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.