Opplever at bedrifter utfordrer varslingsfrist for permitteringer

tirsdag 17. mars 2020

Industri Energi opplever som følge av koronakrisen at flere bedrifter utfordrer Hovedavtalen om at permitteringer skal varsles 14 dager før.

Per Øistein, Jørn, Asle 021
Asle Reime, områdeleder i Industri Energi.

-Vi har det siste døgnet opplevd flere bedrifter som varsler permitteringer med to dager varsel, med koronaviruset som begrunnelse. Det bestrider vi, sier Asle Reime, områdeleder i Industri Energi.

Han viser til at Hovedavtalen sier at permitteringer skal varsles 14 dager før, men i uforutsette spesielle tilfeller kan det forhandles om unntak. Da skal det først og fremst diskuteres med lokale tillitsvalgte.

-Hvis det er snakk om unntak fra reglene skal dette meldes inn til og forhandles med forbundet. Hvert enkelt selskap må gjøre dette og de må i så fall ha en god grunn for å avvike reglene, slår han fast.

Han sier at Industri Energi vil ta dette opp med LO.

 

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.