Plastarbeidere i Sandefjord krever tariffavtale – 17 kan bli tatt ut i streik

onsdag 9. september 2020

17 ansatte har fremmet krav om tariffavtale ved plastbedriften Kingspan VPI i Sandefjord. Etter drøye to timer i mekling på tirsdag, ble den utsatt med tre uker, til 29. september.

Erling Holmefjord
Leder av arbeidslivsavdelingen i Industri Energi, Erling Holmefjord, håper å få på plass en tariffavtale ved plastindustribedriften. Foto Atle Espen Helgesen.

– Vi har over tid jobbet med å organisere hele den kjemisk-tekniske plastbransjen, og én av de relativt store bedriftene er Kingspan Vestfold Plastindustri, sier leder av arbeidslivsavdelingen i Industri Energi, Erling Holmefjord.

– I den prosessen har deler av de ansatte ved Kingspan valgt å organisere seg hos oss og bedt oss fremme et tariffavtalekrav, legger han til.

I november 2019 fremmet Industri Energi krav om å få på plass en tariffavtale for de ansatte ved plastindustribedriften Kingspan VPI uten hell.

Tirsdag 8. september klokken 12 møtte forbundet bedriften til mekling. Etter litt over to timer ble partene enige om å ta en pause i meklingen fram til 29. september, for å avklare viktige spørsmål på hver sin kant.

Ordinært driftsavtalekrav

Det irske selskapet Kingspan Group kjøpte i 2018 Vestfold Plastindustri AS. Selskapet har over 11.000 ansatte i over 60 land, og VPI er Kingspans nordiske hovedsete for selskapets miljøsatsing.

Holmefjord fremmet det ordinære tariffavtalekravet for de ansatte ved bedriften da partene møttes ved forhandlingsbordet.

– Det gjelder overenskomst for kjemisk-teknisk industri, som er en overenskomst mellom Industri Energi og Norsk Industri. Nå er ikke denne bedriften medlem av Norsk Industri, men det er den overenskomsten vi ønsker å gjøre gjeldende, sier han.

Les hele saken her.

 

Tekst: petter@lomedia.no

Nyheter