Politisk markering 20. april: Oljeindustrien sikrer arbeid og velferd!

mandag 3. april 2017

Arbeiderpartiet har landsmøte 20.-23. april. I forkant av landsmøtets åpning markerer fagforeninger og klubber i Fellesforbundet og Industri Energi sin støtte til arbeidsplassene i oljeindustrien. Oljeindustrien er viktig for alle som er opptatt av arbeid, verdiskapning og velferd.

  • Sted: Youngstorget, Oslo
  • Tid: Torsdag 20. april fra kl.11.00

Sentralstyret i Arbeiderpartiet vil verne størsteparten av havområdene utenfor Senja, Vesterålen og Lofoten, men konsekvensutrede et lite havområde sør for Lofoten. Avgjørelsen om konsekvensutredning og vern tas av landsmøtet.

Norge har alltid ført en trinnvis og kunnskapsbasert oljepolitikk, og vi forventer at Arbeiderpartiet er den fremste garantist for at det fortsetter slik. Oljeindustrien sikrer arbeid og velferd! Vår velferdsutvikling er et resultat av fornuftig utnyttelse av våre naturressurser kombinert med sosialt ansvarlig fordeling.

Det er beklagelig at frykt for oppdatert kunnskap har tvunget fram en endret holdning rundt LoVeSe. Kompromisset foreslått fra Arbeiderpartiets sentralstyre fremstår som det absolutte minimum og kan ikke bli ytterligere svekket.

Den norske olje- og gassnæringen er ikke bare den viktigste økonomiske bærebjelken i vår velferdsstat, den er også den tyngste kompetanse-, teknologi og innovasjons-”fabrikken” i Norge. Vi må som samfunn forvalte denne fantastiske posisjonen godt i tiårene som kommer.

Derfor mobiliserer vi til en stor politisk grasrotmarkering på Youngstorget like før Arbeiderpartiets landsmøte starter. Det handler om fremtidens industri, arbeid og velferd. Oljeindustrien er landets viktigste næring og gir arbeid til rundt 250.000 personer. Rundt 30 prosent av statens inntekter kommer fra petroleumsindustrien.

Flere hundre arbeidere fra hele landet forventes å møte opp for å vise politikerne hvor viktig arbeidsplassene i oljeindustrien er. ­­

Jørn Eggum, forbundsleder i Fellesforbundet, og Frode Alfheim, nestleder Industri Energi, blir hovedtalere under markeringen. De taler fra klokken 11.45. I tillegg holder tillitsvalgte fra hele landet appeller; Atle Tranøy (konserntillitsvalgt ved Aker ASA, Fellesforbundet), Terje Nilsen (hovedtilitsvagt ved Statoil Melkøya, Industri Energi ), Rune Pettersen (organisasjonssekretær Fellesforbundet Avdeling 53) og Maren Marie Wilhelmsen (leder Industri Energi Ung).

For ytterligere kommentarer, kontakt

-nestleder Frode Alfheim i Industri Energi (tlf. 909 68 615)

-leder Fellesforbundet avdeling 5, Roar Abrahamsen (tlf. 952 58 384) -konserntillitsvalgt i Aker ASA, Atle Tranøy (tlf. 918 15 326)