Poseavgiften blir ikke innført fra 15. mars

tirsdag 10. mars 2015

Avgiften på bæreposer blir likevel ikke innført fra 15. mars. Regjeringen vil komme tilbake til saken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett senere i år. Dette er en seier for fornuften, sier Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi.

Finansdepartementet har på grunn av innspillene i høringsrunden besluttet at poseavgiften ikke skal iverksettes fra 15. mars i år, skriver departementet i en pressemelding skriver E24.

Regjeringen vil komme tilbake til saken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett senere i år.

Nei til særavgift på plastposer

Industri Energi ba Regjeringen tidligere i mars å stanse innføring av avgiften på 1.50 øre for plast og papirposer, fordi dette vil undergrave en svært viktig gjenvinningnæring i Norge og fordi gjenvinning i Norge i dag er svært vellykket.

Massiv slakt av poseavgift

TV2 viser til at Industri Energi og en rekke høringsinstanser ber regjeringen stoppe den planlagte avgiften på engangsposer.

LO-forbundet Industri Energi:«Industri Energi mener en slik avgift vil gi negative konsekvenser for gjenvinningsnæringen og sysselsettingen. Industri Energi ber regjeringen stoppe innføringen av avgiften.» Les hele høringsuttalelsenher.

Verdensledende gjennvinningsindustri

Gjenvinningindustrien i Norge er verdensledende på mange områder. Årsaken til dette er gode avtaler og ordninger for retur av en rekke produkter samt stadig bedre sorteringssystemer på gjenvinning og avfallsmottak.