-Regjeringen har lyttet til oss, men er ennå ikke i mål

torsdag 30. april 2020

-Regjeringens forslag om tiltakspakke for oljeindustrien er et godt utgangspunkt for videre forhandlinger i Stortinget, for å sikre aktivitet og sysselsetting i oljeindustrien, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Frode Alfheim
Frode Alfheim, forbundsleder i Indistri Energi

Frode Alfheim er klar på at regjeringen har lyttet til Industri Energi, LO og de andre partene i Konkraft sine forlag om utsatt skatt for oljeindustrien for å sikre aktivitet og sysselsetting.

-Statsministeren har helt klart lyttet til innspillene fra meg og de andre representantene fra næringen i møtet med henne forrige uke, sier Alfheim.

Han mener det er mye bra i regjeringen forslag, men understreker at det er viktig at Stortinget nå fortsetter med god samarbeidsånd og sørger for å komme i mål med gode tiltak som sikrer sysselsettingen i hele næringen, langs hele kysten, over hele landet.

Industri Energi vil nå sette seg ned med de andre partnerne i Konkraft for å gå grundig gjennom forslaget og vurdere mer konkret hvilke eventuelle justeringer som trengs i forslaget.

-Jeg ser ikke bort fra at det trengs noen justeringer for å forsterke tiltakene ytterligere, sier Alfheim.

 

Les mer:

En gyllen mulighet til å få ny aktivitet i oljeindustrien

Stortinget ga marsjordre om å få opp aktiviteten på sokkelen

Regjeringens tiltak for olje- og gassindustrien og leverandørindustrien

 

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.