-Regjeringen har lyttet til oss, men er ennå ikke i mål

torsdag 30. april 2020

-Regjeringens forslag om tiltakspakke for oljeindustrien er et godt utgangspunkt for videre forhandlinger i Stortinget, for å sikre aktivitet og sysselsetting i oljeindustrien, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Frode Alfheim
Frode Alfheim, forbundsleder i Indistri Energi

Frode Alfheim er klar på at regjeringen har lyttet til Industri Energi, LO og de andre partene i Konkraft sine forlag om utsatt skatt for oljeindustrien for å sikre aktivitet og sysselsetting.

-Statsministeren har helt klart lyttet til innspillene fra meg og de andre representantene fra næringen i møtet med henne forrige uke, sier Alfheim.

Han mener det er mye bra i regjeringen forslag, men understreker at det er viktig at Stortinget nå fortsetter med god samarbeidsånd og sørger for å komme i mål med gode tiltak som sikrer sysselsettingen i hele næringen, langs hele kysten, over hele landet.

Industri Energi vil nå sette seg ned med de andre partnerne i Konkraft for å gå grundig gjennom forslaget og vurdere mer konkret hvilke eventuelle justeringer som trengs i forslaget.

-Jeg ser ikke bort fra at det trengs noen justeringer for å forsterke tiltakene ytterligere, sier Alfheim.

 

Les mer:

En gyllen mulighet til å få ny aktivitet i oljeindustrien

Stortinget ga marsjordre om å få opp aktiviteten på sokkelen

Regjeringens tiltak for olje- og gassindustrien og leverandørindustrien

 

Nyheter
  • Anders Opedal blir ny konsernsjef i Equinor

    Styret i Equinor har besluttet at saudabuen Anders Opedal skal ta over som konsernsjef i selskapet. Det skjer etter at nåværende sjef, Eldar Sætre, ønsker å gå av med pensjon. – Vi takker Sætre for godt samarbeid og har positive forventninger til Opedal, sier forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim og hovedtillitsvalgt i selskapet, Per Martin Labråthen.

  • -Hvis Europa skal nå klimamålene trengs all hydrogen vi kan produsere

    - Hvis hydrogen skal være en av de sentrale klimaløsningene i Europa, så er det utslippene som må stå i høysetet, ikke opprinnelsen, sier Geir Seljeseth som leder Industri Energis Europa-kontor i Brussel.