-Regjeringen må bruke norsk design i det nye regjeringskvartalet

onsdag 17. juni 2020

– Norsk design holder internasjonal kvalitet og vinner priser utenlands. Nå bør regjeringen velge norsk når de skal bygge og pusse opp det nye regjeringskvartalet, krever Frode Alfheim, som er forbundsleder i Industri Energi.

Frode Alfheim
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

– Jeg mener vi bør kunne kreve at myndighetene velger norsk design, norske produkter og norske arbeidsplasser i offentlige byggeprosjekter tilknyttet regjeringens virksomhet, sier Frode Alfheim til Dagsavisen (abo).

Han understreker at norskproduserte møbler og interiør er ettertraktet i det globale markedet. – Da er det et tankekors at man i så liten grad benytter seg av vår egen ferdigvareindustri, sier Alfheim, som legger til:

– Norsk design har internasjonal kvalitet og har et godt marked ute. I Norge blir det likevel gjerne til at man velger andre lands design. Det bør de ikke gjøre i byggene i det nye regjeringskvartalet, mener Alfheim.

Han får full støtte av administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen:
– Byggene i det nye regjeringskvartalet blir viktige signalbygg for landet. Da mener vi at regjeringen bør velge norsk design når de skal innrede, sier Lier-Hansen.

Industri Energi og Norsk Industri lanserte nylig sitt nye samarbeidsprosjekt «Velg Norsk Design». Prosjektet er et samarbeid for å øke bevisstheten og kjennskapen om norsk design- og ferdigvareindustri.

Nyheter
  • Industri Energi forventer et godt og ansvarlig tariffoppgjør

    - Vi skal sørge for et oppgjør som gir våre medlemmer deres rettmessige del av det de har krav på både i forhold til lønn og arbeidsvilkår. Samtidig skal vi opptre ansvarlig slik at de fortsatt har en arbeidsplass å gå til, sier Asle Reime som har det politiske ansvaret for årets hovedoppgjør i Industri Energi.

  • Klar tale fra industrilederne: Nå er det blodig alvor!

    -Dette er blodig alvor for bedriftene, de ansatte og lokalsamfunnene over hele landet, slo forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, sammen med lederne i Fellesforbundet, EL og IT forbundet, Norsk Industri og Energi Norge fast overfor statsrådene Tina Bru og Iselin Nybø torsdag.