ROCKWOOL i Moss investerer 340 millioner i grønn teknologi

fredag 21. desember 2018

Isoloasjonsprodusenten ROCKWOOL investerer i ny, miljøvennlig smelteovn til 340 millioner på fabrikken sin i Moss. Den nye ovnen vil kutte CO2-utslippene med hele 80 prosent. – Dette vil sikre arbeidsplasser lokalt og bidra til bedre miljø, sier Snorre Leiros, hovedtillitsvalgt og leder av Moss Kjemiske Arbeiderforening, Industri Energi.

DCIM100MEDIADJI_0153.JPG
Rockwool i Moss vil redusere CO2-utslippene med 80 prosent når den nye smelteovnene er på plass i 2020. Bilde er tatt av Bendik Gudevold Perspektivdrone.no

For å bedre klimaavtrykket i selskapets produksjon ønsker verdens største steinullprodusent ROCKWOOL Group å gjøre sin fabrikk i Moss til et globalt foregangsanlegg. Enova støtter pilotprosjektet med 101,5 millioner kroner. En ny smelteovn basert på elektrisitet som energikilde i stedet for koks vil redusere CO2-utslippene med 80 prosent.

– Dette er en vinn-vinn situasjon, sier Leiros som er tillitsvalgt for over 100 av de ansatte ved fabrikken i Moss. Han berømmer bedriften for å tenke langsiktig og investere i grønn teknologi.

– Kundene blir mer og mer opptatt av at produktene vi leverer er miljøvennlige. Denne investeringen vil sikre arbeidsplasser lokalt men også bedre miljøet, både på fabrikken og for hele nærmiljøet, sier han.

Også klima- og miljøminister Ola Elvestuen er begeistret for prosjektet.

– Lavutslippssamfunnet krever at vi endrer våre produksjonsprosesser i industrien, samtidig som vi reduserer vårt samlede energibruk. Dette prosjektet er et godt eksempel på begge deler; isolasjonsmateriale som hindrer energitap i hus og bygninger, blir produsert med en femtedel av CO2-utslippene. Slike prosjekter vil jeg gjerne se mer av, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen til Enova.no.

Den nye smelteovnen på fabrikken i Moss vil være klar sommeren 2020.

Nyheter
  • Full seier mot Trinity i sak om lønn i oppsigelsestid – igjen

    Industri Energi har over lengre tid kjempet for at 17 av våre medlemmer skal få det de har krav på etter å ha blitt sagt opp fra cateringselskapet Trinity Nordic. Først vant vi i Stavanger tingrett høsten 2017. Så anket selskapet. Nå har vi vunnet igjen, i Gulating lagmannsrett.

  • Hvem fortjener årets organisasjonspris?

    Industri Energi er også i år på jakt etter kandidater til Organisasjonsprisen. Fram til 1. oktober kan du nominere noen du synes har gjort en god jobb for forbundet.