Sande roser de ansatte ved Boliden

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.
Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

torsdag 7. mai 2015

Sande var på besøk på bedriften før han skulle holde 1.mai-tale i Odda.

-Jeg er svært glad for at dere har lykkes med forbedringene i konkurranseevnen, og med den pågående ekspansjonen, sier han.

Han sier han fikk et godt inntrykk av en felles forståelse mellom bedriftens ledelseog fagforeningen når det gjelder å løse utfordringer.

-Det har vært av stor betydning i forbindelse med omstillingene de seneste årene etter som jeg har forstått, sier han.

Homogen gruppe

Sande ble spurt om han merket noe krysspress mellom olje/gass interesser, og ansatte i fastlandsindustrien etter at de to gruppene ble samlet i Industri Energi.

-Nei, jeg har ikke sett på det som noe problem. Det at man tjener bedre i Nordsjøen tror jeg medlemmene våre aksepterer. Det er klar det er forskjeller i organiseringen. I Olje-og gassindustrien organiserer man fra operatørnivå til ledersjiktet. Jeg ser jo at fastlandsindustrien på mange måter konkurrerer om samme type arbeidskraft. Internt i forbundet har vi ikke opplevd det som et problem. Våre medlemmer er en ganske homogen gruppe, sier han.

Talsmann for industrien

Leif Sande poengterer at Industri Energi og industribedriftene er flinke til å spille på lag for å bedre rammebetingelsene.

-Det er vel ingen organisasjon som er en sterkere talsmann for industrien enn vår organisasjon. Et eksempel på det er prispolitikken innenfor kraftmarkedet, og den pågående debatten om kraftkabler til utlandet. Det er ikke uten grunn at AP-leder Jonas Gahr Støre etter landsmøtet flagger at vi bør bruke av kraften i Norge, heller enn å eksportere mer til resten av Europa, sier han.