Sealed Air legger ned bobleplast-produksjonen i Hedmark

Monday 25. February 2019

I underkant av 30 personer mister jobben som følge av at Sealed Air legger ned produksjonen på Rudshøgda i Hedmark.

– Ingen av de ansatte ønsker å bli med til Sverige. Det er tre stykker som allerede har fått ny jobb, og vi har forhandlet fram sluttavtaler til dem som jobber fram til produksjonen stanses her, forteller tillitsvalgt Vegar Berntsen, som er ansatt i produksjonen.

Sealed Air har totalt 34 ansatte på stedet, men har valgt å beholde salgsavdelingen for å kunne betjene det norske markedet.

– Det har vært litt av en strid. Jeg har vært tillitsvalgt i to år og ble kastet rett ut i denne prosessen, men jeg har hatt god støtte av forbundet og LO, sier Berntsen.

Sealed Air-konsernet har hovedkontor i Nord-Carolina i USA og rundt 15.000 ansatte i 122 land.

Nyheter
  • Regelendringer for dagpenger fra 1. juli

    Regelverket for dagpenger ble endret 1. juli. - Den viktigste endringen for deg som skal søke dagpenger, er at du må søke senest første dagen du er arbeidsledig, sier advokat Agnete Velde Jansson i Industri Energi.

  • Vi tar EØS-debatten under Arendalsuka mandag 12. august: Er vi flinke nok til å bruke handlingsrommet?

    EØS-avtalen gir oss adgang til det viktige europeiske markedet og spiller en avgjørende rolle for norske bedrifter og arbeidsplasser. Samtidig hevder mange at den tvinger frem negative endringer, for eksempel i arbeidslivet. Men er det egentlig så enkelt – at det er EØS-avtalen som har skylda for utviklingstrekkene motstanderne peker på? Eller kunne handlingsrommet avtalen gir oss, vært brukt på en helt annen måte?