Solid flertall stemte «ja» i uravstemningen

Ommund Stokka
Ommund Stokka

onsdag 16. november 2016

Mer enn 90 prosent av medlemmene stemte «ja» i uravstemningen om forhandlingsresultatet innen oljeservice. -Valgoppslutningen er høyere enn noen gang og vi er fornøyd med resultatet, sier forhandlingsleder Ommund Stokka.

-Forhandlingsutvalget vårt er helt klart på linje med våre medlemmer. Et sjeldent solid uravstemningsresultat er nå på plass, sier Ommund Stokka.

Ja til resultatet: 92,8 % Nei til resultatet: 5,5 % Blanke stemmer: 1,5 %

Totalt godkjente stemmer: 2451. 14 stemmer ble forkastet.

Det kom inn 2135 stemmer elektronisk og 330 manuelle. Oppslutningen har steget med 11 prosent siden sist uravstemning i 2014.

Steik var nødvendig

Arbeidsgiverne har i år vært uvanlig aggressive. -De har gjort det de kunne for å torpedere oljeserviceavtalen. Kravlisten deres var tre ganger så lang som vår, og de fikk et konkurrerende forbund til å godta et tilbud vi sa nei til. I etterkant låste arbeidsgiverne seg og ville ikke rikke seg en tomme. Derfor ble streik nødvendig. Det er alltid høy temperatur i lønnsoppgjør, nytt i år er at vi har opplevd at Norsk olje og gass har opptrådt uredelig. Vår tillit til Norsk olje og gass er som følge av det kraftig svekket, sier Stokka.

Etter tre uker med streik fikk Industri Energi et resultat vi var fornøyd med. Safe godtok vårt resultat to timer etter at vi avblåste streiken vår. Industri Energi ville likevel høre hva medlemmene mente om resultatet og sendte forhandlingsresultatet til uravstemning.

-Valgoppslutningen i uravstemningen er høyere enn noen gang og vi er fornøyd med resultatet, sier Stokka.

Takker alle som har bidratt

Ommund Stokka takker alle medlemmer som har sendt tilbakemeldinger under oppgjøret, alle som har stått streikevakt, forbundets egen administrasjon og ikke minst forhandlingsutvalget.

-Det er under slike situasjoner man ser at det er viktig med en stor og robust medlemsorganisasjon. Uten denne hadde denne streiken blitt umulig å gjennomføre, sier Stokka.

Han sier at Industri Energi har gjort nyttige erfaringer i årets streik. Særlig om hvordan arbeidsgiverne håndterte konflikten. Som følge av dette vil streikeberedskapen foran framtidige tariffoppgjør være på topp.