Solid «JA» til resultatet i tariffoppgjøret

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi
Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi

fredag 27. april 2018

77 prosent av de som avga stemme i LO-NHO-oppgjøret, stemte «JA» til meklingsresultatet. Dermed blir det ikke streik.

76,61 prosent av de som avga stemme i LO-NHO-oppgjøret, stemte ja til forslaget og 21,07 prosent stemte nei. Totalt deltok 53,67 prosent av de stemmeberettigede i uravstemningen.

– Vi er fornøyd med oppgjøret og er glade for at medlemmene også har stemt «JA». Jeg ønsker de som har lokale forhandlinger, lykke til, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Det var på forhånd planlagt å gjennomføre forhandlinger med Norsk olje og gass på sokkelavtalene (operatør, boring og forpleining) og oljeservice-avtalen i mai. Dette arbeidet kan nå gå som planlagt.

Fredag 27. august ble avstemningen offentliggjort. Industri Energis forbundsstyre hadde enstemmig vedtatt å anbefale medlemmene å stemme «JA» til meklingsresultatet.

 

De viktigste resultatene er:

  • En forbedret AFP-ordning • Enighet om målene for en ny, framtidig AFP • Slitertillegg • Økt kjøpekraft for alle • Særskilte lav- og likelønnstillegg • Tiltak mot sosial dumping

 

Forbundet har også lageten egen samleside nyhetsartikler som har blitt skrevet om oppgjøret.Her kan du finne mer informasjon om de ulike kravene og resultatene.

Dette oppgjøret gjelder ikke for Industri Energis medlemmer som har arbeidsgivere som er tilsluttet Norsk Rederiforbund. Disse forhandlingene blir tatt separat 23. til 25. mai.