-Statoil og verden har endret seg

Leder i Sokkelforeningen i Statoil, på årsmøtet i Stavanger, Per Steinar Stamnes
Leder i Sokkelforeningen i Statoil, på årsmøtet i Stavanger, Per Steinar Stamnes

tirsdag 3. mars 2015

-Verden har endret seg og Statoil har endret seg det siste året, sa Per Steinar Stamnes, leder i Sokkelforeningen i Statoil, på årsmøtet i Stavanger.

Per Steinar Stamnes påpekte i åpningstalen på årsmøtet i Stavanger tirsdag at oljeprisen er halvert og at antall ansatte i Statoil er kraftig redusert det siste året.

-Step-prosessene med reduksjon av bemanning, begrensning på bruk av overtid og stadige utfordringer på bruk av eksterne leverandører er noen av utfordringene vi møter. I tillegg kjenner vi den lavere oljeprisen på kroppen hver dag, sier Stamnes.

Opprettholder medlemstallet

Per Steinar Stamnes, leder i Sokkelforeningen i Statoil.

-Verden har endret seg og Statoil har endret seg det siste året

Han viser til at antall ansatte i området for undersøkelse og produksjon i Norge (UpN) er redusert med 350 siste året. I tillegg vil Statoil-ledelsen redusere antall ansatte med ytterligere 500 i perioden 2015-2016.

-Til tross for dette klarer vi å opprettholde medlemstallet. Ved siste opptelling hadde vi 2064 medlemmer i Industri Energi Statoil Sokkel. Det er et høyt og respektabelt medlemstall, omtrent som året før.

-Vi skal være stolte av at vi klarer å opprettholde medlemstallet, samtidig som det skjer omfattende nedbemanninger, sier Stamnes.

Gjør en kjempejobb

Per Steinar Stamnes skryter av jobben de tillitsvalgte gjør ute på sokkelen.

-Industri Energi har de beste tillitsvalgte på sokkelen. Det er dere som har direktekontakten med medlemmene. Og det er utrolig viktig med tillitsvalgte som er aktive, engasjerte og ikke minst synlige, sier Stamnes.

Han legger likevel ikke skjul på at det kommer til å bli krevende framover.

-Vi kommer nok til å få en krevende periode framover. Blant annet kommer Step 3 før påske, men vi vet ennå ikke hva det innebærer, sier han.

Om Johan Sverdrup-feltet sier Stamnes at han er glad for at Statoil får operatørskapet på feltet.

-Vi håper Johan Sverdrup vil gi oss mange nye arbeidsplasser framover, sier han.