Organisasjonsprisen til nystartet klubb i forpleiningsbransjen

onsdag 13. april 2016

Blant mange sterke kandidater, gikk Organisasjonsprisen 2015 til hovedtillitsvalgt Herdis Rosland Eide og den nystartede Industri Energi-klubben i COOR Offshore i Bergen. Eide mener selv at informasjon til medlemmene i en kritisk situasjon er nøkkelen til suksess.

_DSC7807-as-Smart-Object-1
Hovedtillitsvalgt Herdis Rosland Eide

Etter en virksomhetsoverdragelse fra ESS til COOR Offshore for ett år siden så hun nødvendigheten av å starte en klubb.

– Vi var fire stykker fra klubbstyret som ble med over i virksomhetsoverdragelsen. Det var mye erfaring med på det. Men det var mye å lære og det føltes veldig skummelt i begynnelsen. Det virket helt uoverkommelig, sier Herdis Rosland Eide.

På årets Styrke-konferanse i Haugesund fikk hun og klubben heder og ære for arbeidet de har utført i 2015. Tidligere NOPEF-leder Lars Anders Myhre leder juryen i dets arbeid med å finne en tillitsvalgt eller klubb som fortjener heder, ære og 25.000 kroner.

– Medlemmer med solid fotfeste i andre organisasjoner har lagt merke til det arbeidet Industri Energi-klubben i COOR Offshore har gjort og meldt overgang til vårt forbund. Innsatsen blir ikke mindre imponerende når vi vet at de har langt vanskeligere økonomiske forhold enn de fleste andre klubber, sier han.

Satset på god informasjon

Siden klubben ble stiftet i fjor vår har medlemstallet skutt i været fra 119 til 147 medlemmer. Like beundringverdig er det at ingen medlemmer har falt fra i samme periode.

Eide mener at de var tidlig ute i en noe kaotisk periode, var årsaken til suksessen.

– I begynnelsen var det veldig mye spørsmål fra de ansatte. Og firmaene hadde ikke alltid svar. Så vi satset veldig mye på å få ut informasjon til medlemmene. Vi opprettet en nettside før vi hadde startet klubben, vi opprettet en lukket gruppe på Facebook og en epost-liste, sier hun.

Fikk støtte under Styrke

_DSC7791-as-Smart-Object-1
Komiteleder Lars Anders Myhre delte ut prisen.

Herdis Rosland Eide takker forbundet for at det gikk så greit å danne en ny klubb.

– Vi fikk utrolig mye støtte i Industri Energi. Under Styrke-konferansen i 2015 snakket vi med mange folk, både andre tillitsvalgte og ansatte i forbundet. Alle hadde tips til hvordan vi skulle gjøre ting og hvem vi skulle snakke med, sier hun.

Eide jobber som renholder på fem Statoil-rigger, men har blitt frikjøpt til en halv stilling som hovedtillitsvalgt.

Kostbart klubbarbeid


På scenen var Eide opptatt av å dele æren med de andre i klubbstyret og medlemmene. Hun vil trekke fram samarbeidet med nestleder Morten Flister.

– Vi har vært venner lenge, så han er en person jeg kan ringe klokken 11 om kvelden. Måten vi har jobbet så tett sammen har betydd mye for suksessen, sier hun.

De 25.000 som følger med prisen kommer godt med i klubbarbeidet forteller hun, da de ansatte i offshorebedriften bor over hele landet, noe som gjør at det koster mye å holde styre- og årsmøter.

De nominerte til årets Organisasjonspris var:

  • Industri Energis sokkelklubb i Statoil ved Per Steinar Stamnes
  • Maersk Ansattes Forening (MAF-klubben) i Maersk Drilling ved Frode Larsen og Bår Inge Pedersen
  • COOR Offshore ved Herdis Eide
  • Ungdomsutvalget i Industri Energi Statoil ved Lars Svendsen
  • Industri Energis klubb i Island Offshore ved Finn Arne Follestad
Nyheter