Studentene vil demonstrere mot stipendkutt

fredag 23. november 2018

Torsdag 29. november klokken 15.00 skal studentene demonstrere mot stipendkutt. Studentutvalget i Industri Energi oppfordrer alle medlemmene og sympatisører til å bli med i markeringene landet rundt.

En drastisk reduksjon

Fram til i år har studentene kunnet få opptil 40 % av studiestøtta som stipend, dersom de sto på alle eksamener. Fra og med neste år foreslår regjeringa at 25 % av støtta skal fortsatt gjøres om til stipend ved bestått eksamen, mens resterende 15 % blir bundet til avlagt grad.

Forslaget vil berøre 30 000 studenter som skifter studier underveis i studietida. I tillegg vil det gå utover de som tar årsstudium, tverrfaglige grader og enkeltemner.

– Forslaget er veldig urettferdig. I 2015 opplevde vi oljekrisen. Da tok mange petroleumsstudenter det vanskelige valget og byttet studieretning. Med regjeringens foreslåtte regler ville de ha blitt straffa for det, sier studentleder i Industri Energi,  Michal Jan Warecki.

Bevar stipendet!

Nå organiserer studenter over hele landet en storstilt kampanje mot den varsla endringa. Sammen med 30 andre organisasjoner og institusjoner står Industri Energi Student bak oppropet «Bevar stipendet». I går samla de seg for å legge slagplaner mot regjeringa, og de skal arrangere aksjoner og demonstrasjoner.

– Dette blir den første store studentdemonstrasjon på mange år. Vi og resten av oppropet «Bevar stipendet» ber folk møte opp på sin studieplass 29 november kl. 15.00 for å vise vår motstand mot regjeringens planer, legger Warecki til.

For mer informasjon besøk www.bevarstipendet.no. Du kan også følge aksjonen på Facebook.

Industri Energi organiserer 2 500 studenter på studier rettet mot petroleums- og produksjonsindustrien i Norge. Sammen med de andre organisasjonene bak oppropet representerer de 400 000 elever og studenter.

Hovedtalsperson for oppropet er Håkon Randgaard Mikalsen, leder Norsk studentorganisasjon (95792556). Leder i Industri Energi Student er Michal Jan Warecki (94247023).

Nyheter
  • Største industriinvestering på fastlandet på mange år

    -Boliden-konsernets beslutning om å investere 7 milliarder kroner i sinkverket sitt i Odda har historisk sus over seg. Dette er den største industriinvesteringen på fastlandet i Norge på mange år, sier Gard Folkvord, Industri Energis fagforeningsleder ved Boliden Odda.

  • Gledelig milliardinvestering ved Boliden Odda

    Konsernet Boliden har vedtatt å investere i en utvidelse av sinkverket Boliden Odda AS. Prosjektet vil føre til at verket i Odda i framtiden kan produsere 350 000 tonn sink i året. -Dette er et viktig signal om at globale industrikonsern har tro på industrien i Norge, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.