Svensson-seminar i Oslo 12. juni: Shrinking space – democracy and trade unions

onsdag 5. juni 2019

Årets Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter går til fagforeningslederen France Castro. Den filippinske læreren får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene. I forbindelse med prisen arrangeres det et eget seminar i Oslo 12. juni. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

I år deles Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter ut for tiende gang.
Prisen går til den filippinske fagforeningslederen France Castro som gjennom flere år har stått opp for demokrati og menneskerettigheter i et av de ti verste landene i verden for arbeidstakere.

Som en del av markeringen arrangerer Svenssonstiftelsen 12. juni seminaret «Shrinking space – democracy and trade unions» som tar opp hvordan demokrati og arbeidstakerrettigheter angripes i stadig flere land, og hvor viktig fagbevegelsen er for å forsvare demokratiet. Hva kan vi gjøre for å motarbeide den negative utviklingen?

Loredana Carta fra International Trade Union Confederation (ITUC) som er hovedansvarlig for ITUCs årlige tilstandsrapport for arbeidstakerrettigheter globalt, vil innlede om årets rapport som offentliggjøres i juni.

I tillegg vil det være bidrag fra, og samtale mellom, årets prisvinner France Castro, Eric Lee fra LabourStart og LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Sted: Kulturhuset, Oslo
Tid: onsdag 12. juni klokken 12.00-14.00

Kontaktperson: Espen Løken 

Mer informasjon om seminaret finner du her

 

Nyheter
  • Ikke akseptabelt med gamle passasjerhelikoptre på norsk sokkel

    Aker BP oppfyller ikke oljeselskapenes egne retningslinjer om å bruke moderne helikoptre ved transport av passasjerer på sokkelen. –Det er ikke akseptabelt og vi ber nå selskapet anskaffe siste generasjons helikopter på Valhall-feltet, sier leder i LOs helikopterutvalg, Henrik Solvorn Fjeldsbø.

  • TFO-ordningen trygger arbeidsplasser og ringvirkninger

    -Gjennom konsesjonssystemet sikrer vi et jevnt og forutsigbart aktivitetsnivå, som igjen trygger arbeidsplasser og bidrar til ringvirkninger, skriver Industri Energi i et høringsinnspill om TFO2021.