Svensson-seminar i Oslo 12. juni: Shrinking space – democracy and trade unions

Wednesday 5. June 2019

Årets Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter går til fagforeningslederen France Castro. Den filippinske læreren får prisen for sin mangeårige kamp for å organisere lærere og for å slåss for grunnleggende arbeidstakerrettigheter på Filippinene. I forbindelse med prisen arrangeres det et eget seminar i Oslo 12. juni. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

I år deles Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter ut for tiende gang.
Prisen går til den filippinske fagforeningslederen France Castro som gjennom flere år har stått opp for demokrati og menneskerettigheter i et av de ti verste landene i verden for arbeidstakere.

Som en del av markeringen arrangerer Svenssonstiftelsen 12. juni seminaret “Shrinking space – democracy and trade unions” som tar opp hvordan demokrati og arbeidstakerrettigheter angripes i stadig flere land, og hvor viktig fagbevegelsen er for å forsvare demokratiet. Hva kan vi gjøre for å motarbeide den negative utviklingen?

Loredana Carta fra International Trade Union Confederation (ITUC) som er hovedansvarlig for ITUCs årlige tilstandsrapport for arbeidstakerrettigheter globalt, vil innlede om årets rapport som offentliggjøres i juni.

I tillegg vil det være bidrag fra, og samtale mellom, årets prisvinner France Castro, Eric Lee fra LabourStart og LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Sted: Kulturhuset, Oslo
Tid: onsdag 12. juni klokken 12.00-14.00

Kontaktperson: Espen Løken 

Mer informasjon om seminaret finner du her

 

Nyheter
  • Regelendringer for dagpenger fra 1. juli

    Regelverket for dagpenger ble endret 1. juli. - Den viktigste endringen for deg som skal søke dagpenger, er at du må søke senest første dagen du er arbeidsledig, sier advokat Agnete Velde Jansson i Industri Energi.

  • Vi tar EØS-debatten under Arendalsuka mandag 12. august: Er vi flinke nok til å bruke handlingsrommet?

    EØS-avtalen gir oss adgang til det viktige europeiske markedet og spiller en avgjørende rolle for norske bedrifter og arbeidsplasser. Samtidig hevder mange at den tvinger frem negative endringer, for eksempel i arbeidslivet. Men er det egentlig så enkelt – at det er EØS-avtalen som har skylda for utviklingstrekkene motstanderne peker på? Eller kunne handlingsrommet avtalen gir oss, vært brukt på en helt annen måte?