Vi imøtegår feilaktige opplysninger om politisk støtte

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

torsdag 5. september 2019

Industri Energi har den seneste tiden fått en rekke meldinger fra våre tillitsvalgte i oljenæringen om at det går rykter om at LO anbefaler folk å stemme på Miljøpartiet de grønne (MDG). Det stemmer ikke.

De feilaktige opplysningene skyldes trolig en artikkel i frifagbevegelse.no om at LOs lokallag i Oslo har gitt støtte til MDG. Men det er ikke representativt for hva LO sentralt, LO ute i distriktene eller Industri Energi står for.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har en rekke ganger vært tydelig på at Landsorganisasjonen støtter opp om olje- og gassindustrien. Og i LOs handlingsprogram står følgende: «Det er viktig å legge til rette for fortsatt aktivitet og verdiskapning fra petroleumsvirksomheten. Oljenæringen må sikres forutsigbare rammebetingelser som gjør det mulig å opprettholde kompetanse og gjøre langsiktige investeringer.»

Industri Energi er partipolitisk uavhengig og gir ikke pengestøtte til noen politiske partier.

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, slår fast at Industri Energi jobber for medlemmenes interesser på tvers av politiske parti og at vi har god dialog med alle partier.

-Vi er politisk uavhengig. Og vi støtter opp om de av våre medlemmer og tillitsvalgte som engasjerer seg og stiller til valg, sier han.