-Vi skal daglig jobbe for et sikkerhetsnivå på sokkelen som vi kan være stolte av

Forbundsleder Frode Alfheim deltok i høringen om Kielland-ulykken.
Forbundsleder Frode Alfheim deltok i høringen om Kielland-ulykken.

fredag 9. april 2021

Forbundsleder Frode Alfheim deltok fredag ettermiddag sammen med LO-sekretær Are Tomasgard og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum i en stortingshøring om Alexander Kielland-ulykken.

Are Tomasgard åpnet LOs innlegg i høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Han understreket at LO forventer at Stortinget følger oppRiksrevisjonens rapportpå en god måte og behandler de etterlatte ordentlig måte.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi sa: – Vi mener det var en klok beslutning av Stortinget å be Riksrevisjonen gå gjennom ulykken på ny.

Han viste spesielt tilRiksrevisjonens kritikk av hvordan de etterlatte og overlevende ble behandlet etter ulykken. –Det er ikke til å leve med og må rettes opp i av myndighetene, sa Alfheim.

Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, sa Kielland-ulykken har hatt stor betydning for bedre sikkerhetstenkning og sikkerhetskrav på norsk sokkel.

-Det var med bakgrunn i denne ulykken man har fått etablert et funksjonelt regelverk med et aktivt trepartssamarbeid rundt helse, miljø og sikkerhet på sokkelen. Det bidrar til å gjøre en meningsløs ulykke mindre meningsløs, sa Eggum.

– Vi skal daglig jobbe for den felles målsettingen om et sikkerhetsnivå på sokkelen som er verdensledende og som vi kan være stolte av, la Frode Alfheim til.

Han viste til at forbundet fortsatt kommer til jobbe målrettet for å løse dagens utfordring rundt flerbruksfartøy og for et velfungerende trepartssamarbeid.