-Vi trenger et Team Norway i europapolitikken

Tuesday 30. October 2018

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, understrekte i møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forrige uke at fagbevegelsen, industrien og myndighetene må stå sammen om viktige næringspolitiske saker i EU.

Frode Alfheim
Forbundsleder Frode Alfheim.

I møtet med næringsministeren etterlyste Frode Alfheim en mer aktiv og koordinert Europa-politikk.

-Industri Energi vil være med sammen med myndighetene og resten av industrien. Vi har flere eksempler på at når vi jobber i lag, i et Team Norway, så får vi betydelig innflytelse i EU-systemet, sier Alfheim.

Han viser til at man nylig, gjennom felles innsats, klarte å stoppe et vedtak i EU om å forby karbonfangst og -lagring. Og for noen år siden klarte man gjennom felles innsats å stanse felles europeiske regler for offshorevirksomheten.

I møtet med næringsminister Røe Isaksen understrekte Alfheim også at regjeringen må respektere vårens stortingsvedtak om å stoppe bygging av flere utenlandskabler, inntil det er gjort en grundig utredning.

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.