-Vi trenger et Team Norway i europapolitikken

tirsdag 30. oktober 2018

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, understrekte i møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forrige uke at fagbevegelsen, industrien og myndighetene må stå sammen om viktige næringspolitiske saker i EU.

Frode Alfheim
Forbundsleder Frode Alfheim.

I møtet med næringsministeren etterlyste Frode Alfheim en mer aktiv og koordinert Europa-politikk.

-Industri Energi vil være med sammen med myndighetene og resten av industrien. Vi har flere eksempler på at når vi jobber i lag, i et Team Norway, så får vi betydelig innflytelse i EU-systemet, sier Alfheim.

Han viser til at man nylig, gjennom felles innsats, klarte å stoppe et vedtak i EU om å forby karbonfangst og -lagring. Og for noen år siden klarte man gjennom felles innsats å stanse felles europeiske regler for offshorevirksomheten.

I møtet med næringsminister Røe Isaksen understrekte Alfheim også at regjeringen må respektere vårens stortingsvedtak om å stoppe bygging av flere utenlandskabler, inntil det er gjort en grundig utredning.

Nyheter
  • Avgjørende tid for å sikre tusenvis av arbeidsplasser i oljeindustrien

    -Nå er det alvor! Oljepakken som stortingspolitikerne skal behandle ferdig i løpet av neste uke er avgjørende for å sikre arbeidsplasser i olje- og gassnæringen, sier forbundsleder Frode Alfheim og tillitsvalgte fra de ulike delene av næringen.

  • Åpner for like regler for arbeidsreiser fra hele Norden

    Regjeringen åpner for like karanteneregler for arbeidsreiser til og fra alle de nordiske landene fra 1. juni. – En gledelig nyhet for arbeidstakere fra våre naboland som jobber i Norge ognoe vi har jobbet hardt for å få til, sier nestleder i Industri Energi, Lill-Heidi Bakkerud.