industritur, statoil

Industri Energi Ung gir ungdomspolitikere “industriopplæring”

Friday 23. June 2017

I kjølvannet av valgkampen tok Industri Energi Ung med seg ungdomspolitikere fra ni partier på omvisning på industribedrifter i Midt-Norge.

industritur, statoil
Totalt 23 ungdommer fra Industri Energi Ung og ungdomspolitikere fra ni ulike partier var med på årets industritur. Foto: Astrid Levåg

Mandag, tirsdag, onsdag denne uken reiste en delegasjon på 23 personer fra Industri Energi Ung og ungdomspolitikere fra åtte ulike partier (Unge Høyre stilte ikke) på industritur i Midt-Norge. I løpet av to dager besøkte de plastfoliebedriften Tommen Gram i Levanger, industrimuseet i Meråker, Statoil Tjeldbergodden, Washington Mills i Orkdal, Shawcor i Orkanger, Nortekstil, Sintef Petroleumsforskning og Statoils forskningssenter Rotvoll.

Industri Energi Ung inviterer ungdomspolitikere til turen hvert år. Reisemålet varierer fra år til år. I 2016 gikk “turneen” til flere industribedrifter i Rogaland, mens den i år gikk til Midt-Norge. I tillegg arrangerer Industri Energi Ung annethvert år tur på sokkelen.

– Målet er å drive en form for voksenopplæring. Ungdomspolitikerne får oppleve industriens på innsiden. De får se produksjonen og snakke med ledelsen og fagforeningen. Og de får høre om hvor skoen trykker, hva bør de som politikere ta tak i. Vi ønsker å få fram det gode samarbeidet mellom fagforening og bedrift, sier leder av Industri Energi Ung, Maren Marie Wilhelmsen.

Hun er godt fornøyd med årets tur i Midt-Norge.

– Politikerne er noe yngre enn tidligere. De har ikke industribakgrunn selv og er ivrige og stiller mange spørsmål. Deltakerne får øynene opp for industrien på en annen måte enn de er vant med, sier Wilhelmsen.

Nyheter
  • Tillitsvalgte i Industri Energi gir innspill til nye læreplaner for yrkesfag

    – Det er flott at det blir mer fokus på yrkesfagene. For min egen del, brenner jeg for yrkesfag og spesielt inn mot kjemi-og prosessfag, og det er derfor gledelig og registrere at interessen for å bli lærling i industrien er økende, sier Morten Ødegård, tillitsvalgt i Industri Energi Yara i Porsgrunn.

  • Boliglån: Ny avtale gir bedre renter til medlemmene

    LO og forbundene har nå fremforhandlet nye og lavere renter for medlemmene på boliglån. Førstegangskjøpere får en spesielt god deal med nominell rente på 2,25 prosent. Alle andre medlemsgrupper kommer også svært godt av den nye avtalen, og tilbys en rente fra 2,32 prosent.