industritur, statoil

Industri Energi Ung gir ungdomspolitikere «industriopplæring»

fredag 23. juni 2017

I kjølvannet av valgkampen tok Industri Energi Ung med seg ungdomspolitikere fra ni partier på omvisning på industribedrifter i Midt-Norge.

industritur, statoil
Totalt 23 ungdommer fra Industri Energi Ung og ungdomspolitikere fra ni ulike partier var med på årets industritur. Foto: Astrid Levåg

Mandag, tirsdag, onsdag denne uken reiste en delegasjon på 23 personer fra Industri Energi Ung og ungdomspolitikere fra åtte ulike partier (Unge Høyre stilte ikke) på industritur i Midt-Norge. I løpet av to dager besøkte de plastfoliebedriften Tommen Gram i Levanger, industrimuseet i Meråker, Statoil Tjeldbergodden, Washington Mills i Orkdal, Shawcor i Orkanger, Nortekstil, Sintef Petroleumsforskning og Statoils forskningssenter Rotvoll.

Industri Energi Ung inviterer ungdomspolitikere til turen hvert år. Reisemålet varierer fra år til år. I 2016 gikk «turneen» til flere industribedrifter i Rogaland, mens den i år gikk til Midt-Norge. I tillegg arrangerer Industri Energi Ung annethvert år tur på sokkelen.

– Målet er å drive en form for voksenopplæring. Ungdomspolitikerne får oppleve industriens på innsiden. De får se produksjonen og snakke med ledelsen og fagforeningen. Og de får høre om hvor skoen trykker, hva bør de som politikere ta tak i. Vi ønsker å få fram det gode samarbeidet mellom fagforening og bedrift, sier leder av Industri Energi Ung, Maren Marie Wilhelmsen.

Hun er godt fornøyd med årets tur i Midt-Norge.

– Politikerne er noe yngre enn tidligere. De har ikke industribakgrunn selv og er ivrige og stiller mange spørsmål. Deltakerne får øynene opp for industrien på en annen måte enn de er vant med, sier Wilhelmsen.

Nyheter