Vil du bli med til Brasil på solidaritetsbrigade? Stipend fra Industri Energi dekker regningen!

Wednesday 21. March 2018

I 2018 sender Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) solidaritetsbrigader til Brasil. Søknadsfrist for høstens brigade er 1. april, og Industri Energi-medlemmer kan søke om stipend til å dekke utgifter.

brigade
Er du mellom 18 og 35 år og har lyst til å lære mer om sosiale bevegelser i Latin-Amerika og deres kamp for en bedre framtid?

Første brigade er allerede i Brasil. For praktisk informasjon om brigadene i 2018, sjekk LAGs side for praktisk informasjon.

Brigadeprosjektet sender i 2018 to grupper på 10 personer til Brasil. Der samarbeider LAG med Latin-Amerikas største sosiale bevegelse, De jordløses bevegelse – MST (Movimento dos Trabalhadores Rurais sem Terra).

Som medlem i Industri Energi, kan du søke forbundet om stipend når du deltar i LAGs brigade. Du kan få dekket egenandel, lommepenger og eventuelle faste utgifter til bolig og bil her hjemme. Kontakt Industri Energis internasjonale rådgiver Amalie Hilde Tofte på epost  for å få mer informasjon om stipendet.

Under det fem måneder lange oppholdet i Brasil, er deltakerne med på et intensivt og variert opplegg. I samarbeid med MST organiserer LAG lenger opphold i MSTs bosetninger, hvor man får mulighet til å bo med familier og delta i hverdagsliv og arbeidet. Gjennom oppholdet blir det også organisert flere politiske programmer, som har som mål å gi en bred innsikt i brasiliansk og latinamerikansk politikk og samfunn. Gjennom hele oppholdet, og i løpet av halvåret etter hjemkomst, driver brigaden fram et informasjonsarbeid som en del av LAG.

 

 

Nyheter
  • -Hver eneste dag på jobben er kjempespennende

    -Vi lærer noe nytt hver dag. Jeg har en kjempespennende jobb og er utrolig glad for å være med i forprosjektet medarbeiderdrevet innovasjon (MDI). Ledelsen gir oss et stort ansvar og får oss til å tenke kontinuerlige forbedringer i prosessen, sier operatør Elisandra Martinez (21) i GE Healtcare.

  • Tusen dager uten skader på nikkelverket

    -HMS-arbeid i fellesskap sammen med ledelsen har aldri vært bedre enn nå i Glencore Nikkelverk Det er fantastisk at vi har passert 1000 dager siden sist vi hadde en skade blant de ansatte. Dette skyldes godt lederskap og involvering av alle ansatte, sier tillitsvalgtleder Cay Nordhaug i Nikkelverkets Arbeiderforening Industri Energi i Kristiansand.