Nyhetsarkiv

Her finner du oversikt over publiserte saker fra Industri Energi. Vi har nytt nettsted og nyhetsarkivet vil oppdateres løpende.

Uttalelse fra foreninger i Nord-Norge: Nei til suverenitetsavståelse til ACER

14. februar 2018

I etterkrigstida ble norsk vannkraft vår viktigste konkurransefortrinn. Det at vi klarte å få på plass konsesjonslover og suverenitet over vannkrafta - vårt arvesølv, var en kamp som var særdeles viktig for vår velstandsbygging. I Nordland og Troms, som mange andre steder, er den kraftforedlende prosessindustrien hjørnesteinsbedrifter og hjertene i lokalsamfunnene.

Uttalelse fra forbundsstyret: Nei til myndighetsavståelse til ACER

13. februar 2018

ACER og tredje energimarkedspakke vil gripe direkte inn i norsk strømpolitikk og føre til myndighetsoverføring til EU. Målet med EUs energipolitikk er å innføre fri flyt av kraft over landegrenser og sikre lik pris på kraft i EUs energiunion.

Åpning av Youngskvartalet: – Viser at det er mulig å følge spillereglene og bygge lønnsomt på samme tid

9. februar 2018

Torsdag 8. desember klippet vi over snora: Youngskvartalet er offisielt åpnet! I tillegg til at vi har fått en fantastisk møteplass og god investering av medlemmenes penger, er vi stolte av å kunne slå fast at det går an å bygge lønnsomt midt i Oslo og samtidig følge arbeidslivets spilleregler.

Ny rapport viser HMS-svakheter på flerbruksfartøy

9. februar 2018

Industri Energi har over flere år jobbet for at arbeiderne ombord i flerbruksfartøy skal omfattes av arbeidsmiljøloven. Forbundet vil bidra i full tyngde med å bidra til oppfølgingsarbeidet av rapporten, garanterer områdeleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Krise løste seg på Nordic Pharma i Troms. Nå blir det økt produksjon og flere arbeidsplasser

9. februar 2018

I går ble det klart at Nordic Pharma har fått kjøpe bygget de har produksjon i Kaldfjorden i Troms. Det har i lengre tid vært konflikter mellom selskapet og statlige SIVA som eier bygget. For noen uker siden kastet SIVA Nordic Pharma ut, men nå har alt løst seg for det beste for alle parter.

Fullstendig uakseptabelt at Kystvakten kan bli stående uten helikoptre

8. februar 2018

-Kystvakten spiller en viktig rolle for beredskapen i nord og det er fullstendig uakseptabelt at Kystvakten står uten helikopterkapasitet i overskuelig framtid, sier leder i Industri Energis helikopterutvalg, Henrik Fjeldsbø. Han mener Norge snarest må anskaffe helikoptre som kan erstatte skandalehelikopteret NH90.

Tariffavtale på plass ved MHWirth Horten

7. februar 2018

Industri Energi har opprettet Oljeserviceavtalen for serviceingeniører i MHWirth i Horten. Forbundet har fra før avtale med bedriften i Kristiansand og Stavanger.

– All honnør til våre tillitsvalgtes innsats for å sikre arbeidsplasser

5. februar 2018

– Vi står fullt ut bak de avtaler som nå er inngått. Våre tillitsvalgte gjør en kjempejobb for å sikre arbeidsplasser i en krevende tid. De fortjener all honnør for jobben de har gjort, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Industri Energi sikret at 70 riggarbeidere får beholde jobbene sine

2. februar 2018

-Det er gledelig at Industri Energi har fått på plass en avtale som gjør at riggen «Rowan Stavanger» blir værende i Norge og 70 riggarbeidere får beholde jobbene sine mens de venter på nytt oppdrag, sier forhandler Fraser Knox i Industri Energi og klubbleder Stein Thore Haga i Rowan.

Stort engasjement på frokostmøte om kraft i Stavanger

1. februar 2018

Onsdagens frokostmøte om norsk kraftpolitikk i Stavanger engasjerte. Frokostmøtet ble arrangert av Industri Energi og Svenssonstiftelsen og er det første i rekken av frokostmøter som skal ta opp aktuelle temaer.

Jubel i aluminium-industrien: Nå er teknologipiloten på Karmøy i drift

29. januar 2018

Teknologipiloten til Hydro Karmøy er i dag startet opp. Anlegget produserer aluminium med det laveste energiforbruket og CO2-utslippet i verden.

Utenlandskabler truer klimavennlig og lønnsom norsk industri

24. januar 2018

Ved å bygge flere utenlandskabler til Europa importerer vi høyere kraftpriser, og ødelegger dermed for noe av det mest fremtidsrettede vi har – kraftforedlende, norsk industri.

Last inn flere nyheter