Nyhetsarkiv

Her finner du oversikt over publiserte saker fra Industri Energi. Vi har nytt nettsted og nyhetsarkivet vil oppdateres løpende.

Rekordproduksjon av nikkel ved Glencore i Kristiansand

20. juli 2017

Nikkelverket i Kristiansand produserte rekordmye nikkel, kobber og kobolt i 2016.

«Vi har kraften til å skape endring»

19. juli 2017

Industrikonferansen "Vi har kraften til å skape endring", er i Bodø 27.-29.september og Industri Energi er representert ved forbundsleder Frode Alfheim.

Statoil kan ikke bryte Arbeidsmiljøloven angående helligdager

18. juli 2017

Tillitsvalgt Rikard Sætre i Industri Energi Kårstø er klar på at Statoil både har brutt særavtalen og Arbeidsmiljøloven ved å beordre to ansatte til å arbeide på prosessanlegget 17.mai

Ekstra midler fra Kompetanse Norge

12. juli 2017

Mange voksne har behov for å styrke sine digitale ferdigheter. Kompetanse Norge har lyst ut 17 millioner kroner ekstra i kompetansehevende kurs for bedrifter og offentlig sektor.

Ber om møte med samferdselsministeren om Luftfartstilsynets opptreden

12. juli 2017

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi ber om møte med samferdselsministeren om opphevelsen av flyforbudet. –Måten Luftfartstilsynets opphevet flyforbudet er svært kritikkverdig, sier han.

Veldig positivt at Statoil ansetter 50 unge i året

11. juli 2017

– Vi er veldig positive til at Statoil har bestemt seg for å ansette 50 unge i året. Hovedsakelig vil det være prosessteknikere, sier tillitsvalgt Dag Unnar Mongstad i Industri Energi Statoil.

Hydro overtar Sapa og satser på fremtidens aluminiumproduksjon

10. juli 2017

Norsk Hydro har mandag inngått en avtale med Orkla om å kjøpe deres 50 prosent eierandel i Sapa. Avtalen gir Hydro fullt eierskap i Sapa og gjør Hydro til et ledende selskap i den globale aluminiumsindustrien.

Svært skuffende at flyforbudet for Super Puma-helikoptre oppheves

7. juli 2017

-Vi er svært skuffet over at Luftfartstilsynet nå velger å oppheve flyforbudet for Super Puma-helikoptrene L2 og 225 når rotårsaken til Turøy-ulykken ennå ikke er funnet, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø, leder i Industri Energi sitt helikopterutvalg.

LOs sommerpatrulje: Michal Jan og Maren Marie er Arbeidsmiljølovens voktere

6. juli 2017

LOs sommerpatrulje besøker flere tusen bedrifter landet rundt for å sjekke arbeidsvilkårene til sommervikarene. Så langt ser det ut som de fleste bedriftene har ting i orden.

Fjordkraft-medlemsfordelen vår har blitt enda bedre

4. juli 2017

1. juli ble Industri Energis strømavtale med Fjordkraft enda bedre. Trippelgarantien utvides og fastbeløpet reduseres.

Vant el-sykkel: – Jeg trodde nesten ikke det var sant!

3. juli 2017

Industri Energi-medlem Jorunn Børresen er plaget med leddsykdommen artrose og kom seg ikke lenger ut på vanlig sykkel. Slå slo lykken til.

Regjeringen svikter i arbeidet for CO2-kompensasjon

30. juni 2017

Regjeringens innsats for å få på plass en ny CO2-kompensasjonsordning for industrien etter 2020 er alt annet enn imponerende. Leder av Sunndal Kjemiske Fagforening, Arve Baade, frykter det vil ende med utflagging av industri og arbeidsplasser.

Last inn flere nyheter