21 mister jobben ved Nor Tekstil i Lier

onsdag 31. oktober 2018

Forrige uke ble det kjent at 21 ansatte ved Nor Tekstil i Lier blir sagt opp. Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi sier forbundet bistår medlemmer som vil bestride oppsigelsen.

Charlotte Dyrkorn
Forhandler Charlotte Dyrkorn i Industri Energi.

Fra årsskiftet vil vaskeriet i Lier gå fra å være 145 ansatte til 124. Bedriften har flyttet hotelldelen av driften til det nye vaskeriet på Berger i Skedsmo og spesialiserer seg på vask og rens for helsebedrifter, sykehus og kommuner i Lier. Flere ansatte fra Lier har fått tilbud og startet i jobb på det nyetablerte vaskeriet i Skedsmo.

Nor Tekstil mener denne runden skal være den siste nedbemanningsrunden i Lier som har vært varslet siden desember i fjor.

Forbundssekretær Charlotte Dyrkorn i Industri Energi var i går i møte med bedriften og med medlemmene som var oppsagt.

– Ronny Kristoffersen og jeg bisto medlemmene med råd. Vi vurderer sakene sammen med medlemmene selv, hvor vi selvsagt bistår med rådgivning i forhandlinger og eventuelt søksmål der det er grunnlag for videre løp, sier hun.

En del medlemmer har valgt å kreve videre forhandlinger, disse kravene blir sendt inn i dag, sier hun.

 

 

 

Nyheter
  • Industri Energi-medlem vant retten til å stå i stilling

    Gulating lagmannsrett slår i en fersk dom fast at et Industri Energi-medlem har rett til å fortsette i stillingen sin etter at Bristow overtok kontrakten for all helikoptertransport for Equinor ut fra Flesland. -Dette sikrer ansatte en stabil og langsiktig arbeidsplass, sier Hans Petter Jensen, klubbleder i CHC Helikopter Service.

  • Samarbeid og trygghet er forutsetninger for den norske modellen

    Nestleder i Industri Energi, Lill Heidi Bakkerud, understrekte på LOs olje- og gasskonferanse onsdag at hvis folk føler trygghet og partssamarbeidet fungerer skikkelig så klarer man å finne gode løsninger i olje- og gassbransjen.