Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

15. april 2020

Arthur Svensson-prisen tildeles chilensk fagforeningsleder

«Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter» for 2020 går til den chilenske fagforeningslederen Barbara Figueroa Sandoval. Priskomiteen ønsker at tildelingen av årets pris skal bidra til større oppmerksomhet om den faglige situasjonen i Chile og være et bidrag til å styrke fagbevegelsens kamp for arbeidstakernes rettigheter i landet.

2. april 2020

RNNP viser positiv utvikling, men koronakrisen gir nye sikkerhetsutfordringer

Risikoen for skader og ulykker i petroleumsnæringen går ifølge Petroleumstilsynets nye RNNP-rapport marginalt i riktig retning. - Men koronakrisen gir nye utfordringer som oljenæringen må være spesielt oppmerksom på, sier forbundssekretær Henrik Solvorn Fjeldsbø i Industri Energi.

27. mars 2020

Aldri en ny Alexander Kielland-ulykke!

Det er idag, 27. mars, førti år siden Alexander Kielland-ulykken som krevde 123 oljearbeideres liv. Industri Energi markerte dagen med kransenedleggelse utenfor Oljemuseet i Stavanger.

23. mars 2020

Permitterte får dagpenger i påskeferien

Regjeringen opphever særregelen slik at permitterte får dagpenger i påsken.

20. mars 2020

Her er de nye korona-reglene som ble vedtatt forrige uke

Forrige uke ble det vedtatt flere nye regler som angår korona-fravær, sykt barn og permittering.

19. mars 2020

Spørsmål og svar om permittering og permitteringsvarsel

Mange av våre medlemmer opplever nå å bli permittert eller bli varslet om permitteringer. Her finner du en rekke spørsmål og svar som er knyttet til permittering og varslingstid.

19. mars 2020

-Koronatiltaka fra Stortinget er ikkje gode nok for studentar

– Studentar må kunne få kvardagen til å gå rundt. Eg blir kraftig provosert over at den einaste gruppa rekninga blir velta over, er dei med lån som einaste sikkerheitsnett. Det er som å seie til tilsette på ein bokhandel at dei ikkje får dagpengar, men bør makse ut kredittkortet. Det er ingen god løysing, seier studentleiar i Industri Energi, Michal Jan Warecki.

19. mars 2020

Korona-situasjonen og medlemskapet i Industri Energi ved permittering

I forbindelse med situasjonen rundt koronaviruset og permitteringer dukker det opp mange spørsmål fra våre medlemmer om kontingent og medlemskapet.

18. mars 2020

Arbeidsrelaterte spørsmål og svar om koronasituasjonen

Her har vi samlet arbeidsrelaterte spørsmål og svar. Denne blir fortløpende oppdatert (siste oppdatering 26. mai 2020).

17. mars 2020

Opplever at bedrifter utfordrer varslingsfrist for permitteringer

Industri Energi opplever som følge av koronakrisen at flere bedrifter utfordrer Hovedavtalen om at permitteringer skal varsles 14 dager før.

17. mars 2020

Viktig informasjon for selvstendige næringsdrivende og frilansere

-Industri Energi og LO jobber videre med tiltak ovenfor de selvstendige næringsdrivende og frilansere, og regjeringen har sagt at det skal komme mer, sier advokatfullmektig Jorid Tveita i Industri Energi.

1 2 3 4 11