Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

16. mars 2020

Diskuterte med arbeidsgiverne hvordan håndtere koronasituasjonen offshore

Forbundsleder Frode Alfheim og områdeleder Asle Reime i Industri Energi deltok mandag ettermiddag i videomøte med direktørene i arbeidsgiverorganisasjonene Norsk olje og gass og Norges Rederiforbund, sammen med forbundslederne i Safe, DSO og Lederne.

16. mars 2020

Korona-krisepakke med klarere sosial profil

Stortinget besluttet mandag en krisepakke som har en klart bedre sosial profil enn det opprinnelige forslaget fra regjeringen. -LO har på vegne av norske arbeidstakere vært helt klare på at fellesskapet må stille opp, slik at ikke vanlige lønnsmottakere rammes for hardt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

16. mars 2020

LO-advokatene svarer på arbeidsrettslige spørsmål relatert til koronaviruset

LO-advokatene har på sin Facebook-side samlet svar på arbeidsrettslige spørsmål som er relatert til koronaviruset.

13. mars 2020

Lønnsoppgjøret utsettes til etter sommeren

Fellesforbundet og Norsk Industri besluttet i 13. mars å utsette årets lønnsoppgjør i frontfaget. Årsaken er de alvorlige konsekvensene spredningen av koronaviruset har på det norske samfunnet, melder LO.

13. mars 2020

Ber om koordinerte, enhetlige tiltak innenfor olje- og gassbransjen

-Norsk olje og gass og Norges Rederiforbund oppfordres til å gjøre koordinerte tiltak innenfor olje- og gassbransjen, for å sikre at de ulike medlemsbedriftene opptrer likt overfor de ansatte, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

13. mars 2020

Industri Energi stenger kontorene, men forbundet er fullt operativt

Industri Energi stenger fra fredag ettermiddag dørene for besøkende ved kontorene i Oslo og Stavanger, men forbundet er fullt operativt.

13. mars 2020

Regjeringen foreslår å redusere arbeidsgiverperioden fra 15 til to dager

Her er regjeringens forslag til nye permitteringsregler. Forslaget innebærer blant annet å redusere arbeidsgiverperioden til to dager.

12. mars 2020

Seier for helikoptersikkerheten og beredskapen i Nordsjøen

Luftfartstilsynet har lyttet til Industri Energi og LO helikopterutvalgs bekymringer og sier nei til Equinors ønske om å legge ned Helikopterflygeinformasjonstjenesten (HFIS Tampen) på Gullfaks C.

11. mars 2020

Industri Energi avlyser alle arrangementer, kurs og konferanser fram til 15. juni

Industri Energi har bestemt å utsette eller avlyse alle egne kurs, konferanser og andre arrangementer hvor det er planlagt at mange folk samles, fram til 15. juni 2020.

5. mars 2020

Coronavirus – er det grunnlag for permittering?

I forbindelse med coronaviruset har det oppstått spørsmål om arbeidsgiver kan foreta permittering for å hindre smittefare. Og i hvilken grad kan arbeidstakere som eventuelt blir satt i karantene ha krav på sykepenger. Disse spørsmålene ser LO-advokatene nærmere på.

19. februar 2020

Emmy (24) fulgte drømmen om å jobbe i Nordsjøen

Emmy Blix valgte å følge drømmen fra barndommen om å jobbe offshore. Nå oppfordrer hun flere ungdom til å satse på et yrke i havet.

1 2 3 4 5 11