Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Marius Winsjansen 1
1. oktober 2018

Over halvparten av innaskjærsdykkerne har fryktet for liv og helse

I undersøkelse utført av Industri Energi, oppgir 57 prosent av dykkerne at de har vært har vært i farlige situasjoner, der de har fryktet for liv og helse. – Det er funn som er svært skremmende, sier områdeleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Selvstendig
27. september 2018

LO lanserer samarbeid for selvstendige

LO Selvstendig er et samarbeid mellom LO-forbund som organiserer selvstendig. Sammen skal vi jobbe for at de selvstendige skal få økt trygghet i arbeidslivet.

26. september 2018

130 deltakere diskuterte verneombudets rolle på HMS-konferansen

-Industri Energi har noen av de dyktigste verneombudene i landet og vi har egne forbundssekretærer som jobber med helse, miljø og sikkerhet. HMS er et satsingsområde for forbundet og HMS-konferansen er en del av det, sier områdeleder Barbro Auestad i Industri Energi.

sjøannspensjon2
21. september 2018

Industri Energi krever fortgang i arbeidet med ny sjømannspensjon

Industri Energi var torsdag i møte med statssekretær Christl Kvam i Arbeids- og sosialdepartementet om mulige endringer i lov om pensjonstrygd for sjømenn.

Gunn Tjessem
14. september 2018

Industri Energi styrker innsatsen mot innleieområdet

Industri Energi styrker oppfølgingen av bemanningsbransjen og vil kartlegge bruken av innleid arbeidskraft både på land og sokkel. – Vi får meldinger om kraftig økning i bruken av innleie. Vi vil nå kartlegge omfanget og sørge for at bedriftene følger loven, sier forhandler Gunn Tjessem.

6. september 2018

Tariffavtale på plass ved Soiltech

Industri Energi har opprettet oljeserviceavtalen for sine medlemmer ved Sola-selskapet Soiltech Offshore Services AS.

OCG konferanse Aberdeen om Piper Alpha
17. august 2018

Diskuterte hvilke HMS-utfordringer man står overfor på tvers av grensene i Nordsjøen

I sommer er det 30 år siden den verste offshoreulykken noen sinne, nemlig Piper Alpha-ulykken på britisk sokkel. I den forbindelse møttes britisk, dansk og norsk fagbevegelse i Aberdeen for å minnes ulykken og diskuterte hvilke helse, miljø og sikkerhetsutfordringer man står overfor i Nordsjøen i dag.

Karianne Rettedal
20. juli 2018

Full bonus-seier for utleide medlemmer i Industri Energi

Stavanger tingrett slår fast at bonus er omfattet av likebehandlingsprinsippet for innleide. – Jeg er svært tilfreds med at retten slår fast at ansettelsesform ikke har betydning for avlønning, sier advokat Karianne Rettedal i Industri Energi.

6. juli 2018

Alfheim ber om møte med arbeidsministeren om sjømannspensjon

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi sender fredag brev til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) der han ber om et snarlig møte rundt eventuelle endringer i lov om pensjonstrygd for sjømenn.

FrodeIrakli1
13. juni 2018

Løslatt, men ikke frie: Årets Arthur Svensson-vinnere nektes å forlate Kasakhstan – tomme stoler på prisutdelingen

De tre Kasakhstanske fagforeningslederne Larisa Kharkova, Nurbek Kushakbaev og Amin Eleusinov kjemper en modig kamp for retten til å organisere seg og for arbeidstakeres rettigheter. Kampen har en høy pris. To av dem har vært fengslet, og alle tre har utreiseforbud. Derfor var det tre tomme stoler på Arthur Svensson-seremonien i dag.

Frode Alfheim
27. april 2018

Solid «JA» til resultatet i tariffoppgjøret

77 prosent av de som avga stemme i LO-NHO-oppgjøret, stemte "JA" til meklingsresultatet. Dermed blir det ikke streik.

1 2 3 4 5