Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

Barentshavkonferansen 2019
1. April 2019

Fullt hus på seminar om arbeidsliv og muligheter i nord

Industri Energi arrangerte mandag kveld et åpent møte om framtidens arbeidsliv i nordområdene. –Vi ønsker å vise at vi jobber for trygge, gode og langsiktige arbeidsplasser i nord. Og samtidig vise at trenger godt samarbeid med både myndigheter og bedrifter, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi.

Karianne Rettedal
1. April 2019

Saksøker Lundin for ulovlig innleie

Advokat i Industri Energi, Karianne Rettedal, mener Lundin spekulerer i fireårsregelen og driver en systematisk omgåelse av regelverket. Hun representerer et medlem som nå går til sak og krever fast ansettelse etter å ha vært innleid i nesten fire år.

lo_hcg_tillitsvalgt_cropped (1)
27. March 2019

Lønnsoppgjøret 2019: Mekling mellom LO og NHO. Blir de ikke enige, blir det streik

LO og NHO ble ikke enige i forhandlingene tidligere i mars. Derfor gikk oppgjøret til mekling, og blir de ikke enige blir det streik fra mandag 1. april.

Karianne Rettedal
7. March 2019

Full seier i Høyesterett for LO i Skanska-saken. Ansiennitet står i en særstilling i arbeidslivet

Skanska-saken er en viktig seier for LO. Høyesterett slår fast at ansiennitetsprinsippet står i en særstilling. LO har vært partshjelp for seks anleggsarbeidere i Skanska som saksøkte sin arbeidsgiver med krav om å få kjent oppsigelsene ugyldige. – Avklaringene i Høyesterett vil få stor betydning for medlemmene i Industri Energi og partene i arbeidslivet, sier advokat Karianne Rettedal i Industri Energi.

Eyvind-Mossige-113-e1551884270185-878x1024
6. March 2019

Høyestrett har avvist anke fra Bristow i sak om virksomhetsoverdragelse: – En seier som vil få betydning for mange

Industri Energi førte sak for medlem som mistet jobben da Bristow overtok Equinor-kontrakt fra CHC Helikopter Service på Flesland. Etter seier i lagmannsretten i fjor og avvisning av anke fra Bristow, er det endelig klart at medlemmet både beholder jobben og får utbetalt 650.000 kroner.

30. January 2019

ABC-klubben starter kampanje for bedre balanse mellom arbeid, fritid og utvikling

Nye arbeidsformer og digitalisering setter høyere krav til kompetanseendring hos ansatte. Tillitsvalgte i Industri Energis klubb i Aker BP, Aker BP Club (ABC), har derfor startet en kampanje for å finne en god balanse mellom arbeid, fritid og utvikling.

23. January 2019

6G-saken om betaling i arbeidsgiverperioden under permittering behandles i Høyesterett

Onsdag 23. januar, behandles den såkalte 6G-saken i Høyesterett. Det er Transocean som har anket saken.

1 2 3 4 5 6