Industri Energi

Sterkere sammen: 56000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte

Nyheter

2. desember 2019

Ny særavtale løfter ansatte i vikarpoolen og midlertidig ansatte i ESS

Industri Energis klubb i ESS har forhandlet fram en særavtale som blant annet gir faste ansatte i vikarpoolen mer forutsigbar arbeidstid og midlertidige ansatte mulighet til å opparbeide seg ansiennitet. 

Per Holstein klubbleder ESS
21. november 2019

Industri Energi tar sak om forskjellsbehandling av midlertidig ansatte i ESS for retten

– Dette er usaklig oppsigelse som følge av forskjellsbehandling av midlertidige ansatte, sier Per Holstein, klubbleder for Industri Energi i EES.

Bilde av Gro Losvik
12. november 2019

Ny sjømannspensjon kan gi flere rett til pensjon

Stortinget har i disse dager oppe til behandling en ny pensjonsordning for arbeidstakere til sjøs. – Ordningen gjør at flere sjøfolk kan få rett til pensjon, sier forhandler Gro Losvik i Industri Energi.

maersk interceptor forside
8. november 2019

Maersk-klubben sørger for at ingen mister jobben når rigg går i opplag

Det lønner seg å være organisert: Takket være godt fagforeningsarbeid fra Mærsk Ansattes Forening (MAF) er det ingen som mister jobbene sine når riggen Maersk Interceptor går i opplag i slutten av desember.

31. oktober 2019

Forhandlinger LO Stat: Utsetter avklaring av særalderspensjon i offentlig sektor

Forhandlingsfristen for alderspensjon for flere hundre tusen offentlig ansatte med særaldersgrense er utsatt. Partene er enige om at de trenger mer tid til å vurdere ulike modeller for nye særaldersgrenser i offentlig sektor.

22. oktober 2019

Arbeidsgivere og arbeidstakere hand i hand om partssamarbeid

– Vi har hatt gode relasjoner til Industri Energi lenge. Derfor er det så flott å kunne arrangere en felles konferanse om partssamarbeid på arbeidsplassen, sier jurist Vibeke Lærum i Norsk Industri. – Dette er første gang vi har dette tiltaket sammen, og vi håper dette blir gjort flere ganger, sier områdeleder Asle Reime i Industri Energi.

Ann Ørjebu på Ungdomskonferansen 2019
20. oktober 2019

Tidligere leder inspirerte deltakerne på Ungdomskonferansen

Tidligere leder i ungdomsutvalget, nå offshorearbeider, Ann Ørjebu (32) holdt søndag et inspirerende innlegg på Ungdomskonferansen om hvorfor vi trenger industri i Norge og hvorfor ungdom skal engasjere seg i fagbevegelsen.

Frode Alfheim Ungdomskonferansen 2019
18. oktober 2019

Oppfordrer ungdom å engasjere seg og være stolte av norsk industri

– Som medlemmer i Industri Energi representerer dere næringer som står for 80 prosent av verdiskapingen i Norge. Det fører med seg klimautslipp, noe som gjør at vi er omdiskutert. Men vi må gå inn i den debatten med stolthet, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi under åpningen av Ungdomskonferansen fredag ettermiddag.

Arild Theimann høring statabudsjettet 2020
17. oktober 2019

Høring på statsbudsjettet 2020: Regjeringen må få en større andel av befolkningen i jobb

Andelen sysselsatte i befolkningen går ned. Industri Energi ga tydelig beskjed om at regjeringen må ta tak i dette under høringen i arbeids- og sosialkomiteen.

Herdis Rosland Eide og Per Holstein
16. oktober 2019

Industri Energi går til Arbeidsretten for å sikre lik lønn for likt arbeid i forpleiningen

-Gjennom flere år har ringevikarer i forpleiningen på norsk sokkel fått lavere lønn enn fast ansatte. Dette er lovstridig og vi tar nå saken til Arbeidsretten, sier klubblederne Herdis Rosland Eide og Per Holstein.