Arve Baade er ny leder av Sunndal Kjemiske Forening

torsdag 18. mai 2017

Mandag overlot Barbro Auestad klubba over til Arve Baade. Han er enstemmig valgt til ny leder av Sunndal Kjemiske Forening.

18489471_10155276968480353_1855867025014467462_o
Mandag ga Barbro Auestad klubba videre til Arve Baade i Sunndal Kjemiske Forening. Foto: privat.

Lederskiftet i fagforeningen i Sunndal er det tredje på mindre enn et halvt år. I januar varslet daværende leder Eivind Torvik at han ville gi seg etter åtte år på grunn av jobbytte og hensyn til familien. Nestleder Barbro Auestad ble så enstemmig valgt til å ta over. Dette byttet ble historisk; Auestad er den første kvinnen til å lede Sunndal Kjemiske Fagforening. Men årets landsmøte i Industri Energi ville det annerledes. Denne uka overlot Auestad klubba videre til Arve Baade for å ta fatt på jobben som leder av Industri Energis samfunnspolitiske avdeling i Stavanger.

Les også: Alle vil ha Barbro som fagforeningsleder i Hydro

Baade kommer fra jobben som sekretær i fagforeningen. Jobben har han hatt siden 2011. Tidligere har han vært gruppetillitsvalgt for støperi/kai siden 2007. Den ferske lederen gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Jeg føler meg klar for oppgaven. Jeg ser rollen som både en ære og en utfordring. Jeg gleder meg til alt jeg skal få være med på og jobbe for medlemmene. Det føles godt å ha et enstemmig styre i ryggen og våkne medlemmer som varsler dersom ting ikke er i orden. Det handler om samarbeid. Sammen skal vi klare å løse utfordringer som dukker opp, sier han.

– Kraftige utskiftninger de siste årene ligger der som en av utfordringene. Omorganisering og bruk av ny teknologi gjør også at vi må passe på at våre medlemmer blir ivaretatt på en god måte, legger Baade til.

Nyheter